Ексклюзиви
середа, 13 серпня 2008 17:59

Літній дитячий одяг продають на 70 відсотків дешевше

Автор: фото: Ольга ДОМАНСЬКА
  На трикотажному костюмі для сина Платона киянка Ольга зекономила 30 гривень. Комплект на виріст жінка підбирала під час літнього розпродажу в торговельному центрі Львова
На трикотажному костюмі для сина Платона киянка Ольга зекономила 30 гривень. Комплект на виріст жінка підбирала під час літнього розпродажу в торговельному центрі Львова

Останній місяць літа — сезон розпродажів. У столичних магазинах дитячого одягу знизили ціну на 70% переважно на одяг іноземного виробництва. У відділах продажу вітчизняних виробів запевняють: усі товари продають за ціною, утричі нижчою, ніж імпортні. Мовляв, вони не потребують знижок.

Найбільший асортимент товарів для малечі пропонують у торговельному центрі "Дитячий світ" неподалік столичного метро Дарниця. Недорогий дитячий одяг продають переважно в магазинах із гардеробом для дорослих.

Минулорічну колекцію для дітей віком 2–6 років торговельна марка "Села" уцінила на 70%. Можна вибрати яскраві трикотажні футболки за 34–46 грн. Бавовняні капрі коштують 39. Светри машинної в"язки з довгим рукавом можна придбати від 25 грн.

На третьому поверсі торговельного центру у відділі "Стрейдер" на дітей віком 5–14 років продають трикотажні светри-водолазки чорного, сірого та вишневого кольорів за 33–41 грн. Зі слів продавців, навесні такі коштували 74–78.

У відділі з дитячим взуттям магазину "Щодня" уцінили літні туфлі й босоніжки 31–34 розмірів для дівчат. Найдешевші китайські коштують 42 грн. Решту взуття продають за ціною від 120.

У фірмовому магазині "Чіко", що в арці неподалік "Дитячого світу", на 40–50% уцінили літні й осінні речі. Окрім спідничок, футболок та шортів, на дівчат віком 5–9 років, можна купити осінній плащ рожевого кольору довжиною до коліна за 79 грн.  Неподалік у магазині "Вінайс" для школярів початкових класів висять блузки для дівчат та сорочки для хлопців ціною 39.

— Я Юлечці купила на розпродажі комбінезон, — розповідає киянка Світлана Якудзева, 36 років. Жінка купує одяг для доньки в дитячому відділі столичного торгового центру "Україна". — Діти швидко ростуть, тож доводиться вибирати речі, довжину яких можна змінювати.

У літньому взутті ходитимуть до школи

Світлана ходить між стелажами з бавовняними й трикотажними дитячими сукнями із відкритою спиною. Зі знижкою 60–70% вони коштують від 36 грн. Довжина суконь фіксується на спині за допомоги шлейки-мотузки. Цей фасон вільного крою.

Комбінезони для дітей переважно шиють з рухомими лямками — їх довжину теж можна регулювати.

На думку матері, якщо дитина виросте, все одно зможе носити річ ще сезон. Багато одягу з малюнком — з різнокольоровими квітами. Переважну більшість моделей пошили із завищеною талією.

У відділі для хлопців матері здебільшого купують уцінені футболки — від 24 грн. Бавовняні, джинсові й вельветові шорти коштують 31.

— Таку футболку дитина витягає протягом серпня. Та й увесь вересень зможе носити: у Києві осінь тепла, — переконана киянка Наталія Берестейська, 39 років. — Олексійко й зимою одягатиме її на уроки фізкультури. А в холод як спідню білизну.

На думку жінки, одяг для хлопців 12 років для наступного сезону потрібно купувати на два розміри більший.

— У цьому віці хлопці швидко ростуть, — пояснює Берестейська. — Але я б не радила мамам брати взуття на виріст, навіть за низькою ціною. Ймовірність того, що воно буде якраз, маленька.

У дитячому відділі столичного магазину "Резьорвд" за 42 грн продають бавовняні піджаки для дівчат. Є широкий вибір шортів для хлопців ціною в 27 грн і футболок — від 21.

Продавці-консультанти відділу "Кіндертоп" столичного "Інтертопу" кажуть, що літнє дитяче взуття батьки все одно купують. Його ще взуватимуть до школи.

— У нас зараз "Навальні знижки", — говорить 22-річна Ірина, продавець-консультант магазину на просп. Перемоги, 23. — Від 100 гривень можете вибрати босоніжки. Спортивне взуття на 20–30 гривень дешевше.

У столичному магазині "Дочки й синочки" на вул. Попудренка, 7, розпродають шкарпетки за 3–5 грн. Поряд на розкладці можна вибрати дитячі кольорові капронові колготки — за 6.

За недорогим убранням їдуть на Троєщину

На столичному ринку "Троєщина" продають найдешевший дитячий одяг. Трикотажні футболки на хлопців та дівчат віком 2–14 років коштують 4–10 грн. Білі блузки з витисненими на комірці квітами віддають за 25. Вельветові штани коштують від 35 грн. Плетені трикотажні светри продають за 25–37.
— Краще купляти одяг не в наших реалізаторів, а в китайців і корейців, — запевняє 42-річна Марія. — Вони завжди роблять додаткову знижку.
Жінка запевняє, що якість товарів на базарі не гірша, ніж у магазинах.

Зараз ви читаєте новину «Літній дитячий одяг продають на 70 відсотків дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути