Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 15:39

Лаковані меблі протирають сухою ганчіркою

У теплу пору дерев"яні меблі потребують особливого догляду. Так вважає 42-річний Олег Баринченко, консультант столичного магазину "Меблі", що біля Севастопольської площі.

— У спеку в кімнатах завжди настіж відчинені вікна. Залітає купа пилу й осідає на меблях. Протирати їх доводиться частіше.

Поліровані чи лаковані чистять м"якими фланелевими або оксамитовими ганчірками. Головне — сухими. Інакше меблі втратять блиск.

— Зі звичайних дерев"яних шафок та тумб пилюку прибирають спреями. У магазинах їх продають по 12–20 гривень. Але треба уважно читати склад, щоб не було сильних хімічних речовин, які можуть пошкодити поверхню, — Баринченко невеликою блакитною ганчіркою проводить по різьбленій лакованій шафі.

Якщо на виробах із червоного дерева, горіха чи дуба з"явилися подряпини, їх можна замазати розчином йоду. На меблях з інших порід подряпини маскують розтертим бджолиним воском.

— Декілька разів ставив гарячу чашку чи тарілку на "стінку" у кімнаті. Там залишилися плями. Спочатку спробував відчистити водою — не вийшло. Тоді потер порошком для кухні — зіпсував поверхню шафи, — розповідає 59-річний Микола Тагенко. — Коли купляв комод, у магазині порадили намастити пляму розчином спирту та олії, один до одного. Або натерти забруднене місце парафіном чи воском. Тоді покласти шматок туалетного паперу чи серветки і прогладити ледь теплою праскою.

Зараз ви читаєте новину «Лаковані меблі протирають сухою ганчіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути