Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2007 14:29

Кухонну плиту з нержавійки відмив німецький крем "Домакс"

25-річна львів"янка Христина Кравчук випробовувати засоби для чищення кухонної плити узялася не з цікавості. Удома на кухні в жінки стоїть нова чотирикамфорна поверхня "Електролюкс" із іржостійкої сталі.

— Плиті два тижні, а виглядає так, наче на ній кілька років варять і смажать, — каже Христина. — Найгірше виглядають плями від води, яка збігла, коли варили вареники, — залишилися розводи.

Перший засіб для чищення господиня купила в магазині побутової хімії на вул. Мазепи у Львові. Продавщиця порадила спрей "Містер Мускул". За 450 мл засобу Христина заплатила 6,5 грн.

— Продавщиця сказала, що миє таким засобом свою плиту, — додає Христина. — Коли його наносиш на поверхню, він виглядає як пінка. Має приємний запах та легко змивається.

Жінка змила пінку вологою серветкою. Однак розводи залишилися. Христина потримала засіб на плиті 5 хвилин замість двох–трьох. Але плями не зникли. Щоправда, жир із витяжки над плитою змився дуже добре. Кравчук каже, що після "Містера Мускула" чиста поверхня аж рипить під пальцями.

За емульсію для іржостійкої сталі заплатила 29 гривень

По наступний засіб вона вирушила до супермаркету побутової техніки. Сподівалася, там продають ті, що стовідсотково відчистять плиту. У "Фокстроті" за пляшечку з 250 мл емульсії "Впро" для чистки виробів з іржостійкої сталі та хрому заплатила 29 грн. Зробила так, як написано в інструкції: нанесла губкою засіб на плиту і залишила на 5 хв. Тоді промила та протерла сухою серветкою.

— Плями не були такими білими, як спочатку, але й не зникли — здалося, що ще глибше в"їлися. Однак плита стала блискучою, — розказує львів"янка.

На універсальний гель "Бреф павер" Кравчук звернула увагу у відділі побутової хімії супермаркету "Арсен". Літня жінка нахвалювала його подрузі.

— Я почула, що він відмиває вапняні та мильні розводи, і спокусилася. Подумала, що цей вже точно відмиє плиту, — говорить Христина.

На пляшці "Брефу" зазначено, що його слід залишити на поверхні на 2 хв. Господиня засіб нанесла ще й на сушку для посуду. На ній теж були вапняні розводи.

— На плиті все залишилося без змін. А сушку відмила, — каже жінка. — Щоправда, засіб залишався там не дві, а всі десять хвилин.

Крем "Сіф" та рідина "Містер Пропер" також не допомогли. Хоча після їх використання на кухні був приємний свіжий запах.

Чоловік Андрій, 27 років, приніс Христині ще один засіб — "Домакс". Купив його в супермаркеті "Ельдорадо". За 250-мілілітрову пляшку заплатив 23 грн.

— Засіб нагадує рідкий крем. Має не дуже приємний запах, схожий на клей ПВА, — каже жінка. — Я його нанесла на плиту і відразу почала змивати. Усі плями зникли.

Господиня помітила, що на серветці, якою вона витирала крем, залишалися плями сірого кольору. Вони легко змилися водою. "Домаксом" Христина відчистила й вапняні плями на прасці. Неприємний запах після використання швидко зник.


Скільки коштують засоби


 Назва Виробник  Об"єм  Ціна, грн 
 Впро
 Whirlpool, Італія  250 мл  29
 Домакс  Domal Wittol Gmbh, Німеччина  250 мл  23
 Бреф павер  Henkel Magyarorszag Kft, Угорщина  500 мл  17,99
 Сіф  Юнілевер, Угорщина  250 мл  6,50
 Містер Мускул  ООО "СК Джонсон", Київ  450мл  6,50
 Містер Пропер  Проктер енд Ґембл  500 мл  5,80
Зараз ви читаєте новину «Кухонну плиту з нержавійки відмив німецький крем "Домакс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути