— Мати господарство без корморізки — це мука. Ми з дружиною тримаємо корову, курей, кролів. Щоліта прокидався о четвертій ранку, щоб натерти кабачки, гарбузи. Від цього постійно руки були в ранах і боліла спина, — розповідає 47-річний Василь Щербак із села Горбанівка Вінницького району.
Чоловік придбав на сільськогосподарській виставці корморізку. Подрібненим кормом годує птицю та худобу.
— Так доглядати за тваринами легше. Закидаю все, натискаю на кнопку. І за хвилини все нарізано. Найцікавіше дивитися, як ріже кабачки. За секунди виходить повне корито. Вручну натерти таку кількість нереально. Особливо старі овочі.
Корморізку використовують для переробки соломи, зерна, качанів кукурудзи, натирання буряків та інших овочів.
— За допомогою приладу роблять сік. Яблука та груші натираю на корморізку. Макуху поміщаю у прес. Сік буде світлий, без м'якоті, — каже Щербак. — Торік робили сік із гарбуза та яблука. Отримали цікавий смак. До гарбузового добре додавати сливовий і абрикосовий.
Корморізки мають п'ять видів комплектації з різними насадками. Можна підібрати необхідну.
— Корморізки підходять для зерна й овочів, — говорить власник інтернет-магазину домашньої техніки Михайло Московкін, 38 років, із Харкова. — Ефективно працюють завдяки потужним і надійним двигунам. Мають зручні горловини — приймачі кормів. Для зерна в них є засувка, що контролює його подачу. На виході стоїть сито. В комплекті два види фракцій — на 3 і 6 міліметрів. Коренеплоди нарізає диск із ножами. Цілі овочі закладають зверху. Знизу вилітає готова січка. За годину можна переробити півтонни буряків.
Залежно від комплектації, пристрій коштує від 1,5 тисячі гривень.
Коментарі