вівторок, 17 лютого 2009 15:50

Кавові зерна нейтралізують кухонні запахи

Киянка Марія Сойко, 32 роки, неприємні запахи в квартирі усуває природними ароматизаторами. Штучних не купує, бо має алергію на побутову хімію.

— Запахи їжі, яку щойно приготувала, усуваю дрібкою кориці або зернами кави, — каже жінка. — Щойно закінчую приготування, кладу їх на ще гарячі конфорки. За кілька хвилин прибираю. Допомагає й сік лимона, якщо капнути його на гарячу сковорідку.

У холодильнику жінка тримає скибки лимона, присипані содою. Хлібницю раз на тиждень протирає водою з лимоном. Так усуває затхлий запах.

Кілька кульок камфори Сойко тримає в шафках ванної кімнати. Вона запобігає появі плісняви.

— Скляні банки, наповнені пелюстками троянд, зберігаю в спальні, — каже Сойко. — Вони пересипані дрібною сіллю з кількома ложками горілки. Достатньо на кілька хвилин відкрити банку, щоб кімната наповнилася ароматом.

Щоб швидко нейтралізувати неприємний запах у туалеті й ванній, жінка радить запалити кілька сірників. Або ж крапнути кілька крапель ефірної олії на холодну лампочку розжарювання й увімкнути на 15 хв.

Зараз ви читаєте новину «Кавові зерна нейтралізують кухонні запахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути