Ексклюзиви
понеділок, 27 березня 2017 00:05

Інкубатор з акумулятором п'ять годин тримає тепло

Автор: ФОТО З САЙТА www.agrotorg.net
  Інкубатор без вентилятора розподіляє тепло шарами. Температура може значно ­відрізнятися у верхній і нижній частині
Інкубатор без вентилятора розподіляє тепло шарами. Температура може значно ­відрізнятися у верхній і нижній частині

— Краще мати хороший інкубатор, ніж дві квочки. Вихід курчат більший, вони міцніші й краще ростуть, — переконана 42-річна Алла Чабан із села Якушинці на Вінниччині. — Квочці не даю сісти, і вона швидко перестає квоктати. Або кладу в гніздо два яйця, а потім підкидаю курчат, які вилупились.

Жінка має два інкубатори, що працюють почергово. Каже — краще, щоб курчата вилуплювалися весною.

— Інкубатор купувала в магазині. Маю з ручним перевертачем яєць та з автоматичним. У першому кожне яйце доводиться перевертати вручну. Також контролювати температуру і вологість всередині. Інкубатор із механічним поворотом теж потребує постійної уваги, але перевертаються яйця не по одному, а всі одразу. Рівень вологості і температури необхідно контролювати. Інкубатор з автоматичним поворотом не вимагає вашого втручання. Автомат сам перевертатиме яйця і контролюватиме температуру й вологість усередині.

Перед тим, як у магазині вибирати інкубатор, визначіться — скільки яєць збираєтеся покласти.

— Для домашнього використання вибирайте інкубатор не більше як на 70 яєць. Для бізнесу є інкубатори на 800 штук. За необхідності його можна використовувати до десяти разів на сезон, — каже менеджер магазину інкубаторів 27-річна Тетяна Дарницька. — Ікубатори для страусів або перепелів відрізняються і за зовнішнім виглядом, і за кількістю яєць, які можна помістити. Чи потрібні додаткові пристрої — визначатись вам. Наприклад, наявність вентилятора дозволяє рівномірно розподілити повітря, забезпечуючи контроль температури у всіх куточках інкубатора. Виміряти температуру можна в будь-якому вентиляційному отворі. Інкубатор, не оснащений вентилятором, розподіляє тепло шарами, таким чином, температура може значно відрізняться у верхній і нижній частині.

Коли курчата виведуться, інкубатор слід почистити й помити. Якщо яйця лопнули або розбилися, то ці відходи лишаються всередині приладу. Також інкубатори забиваються пером і пухом курчат, які щойно вилупилися.

— При виборі інкубатора зверніть увагу на те, як мити прилад, чи легко ви зможете дістатися скрізь, щоб почистити його. Наявність акумулятора допоможе підтримувати температуру в інкубаторі при відключенні електрики. Є акумулятори, що тримають тепло від 5 до 12 годин.

Зараз ви читаєте новину «Інкубатор з акумулятором п'ять годин тримає тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути