Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2012 00:00

Інфрачервоні обігрівачі гріють з перших секунд

Автор: фото З САЙТА www.mkbis.promdex.com
  Інфрачервоні обігрівачі ставлять у кутку кімнати, кріплять на стелю. Такі безпечні для людей, споживають мало електроенергії
Інфрачервоні обігрівачі ставлять у кутку кімнати, кріплять на стелю. Такі безпечні для людей, споживають мало електроенергії

— Вселилася у квартиру на Нивках, яка дісталася від тітки. Батареї в кімнатах старі, майже не гріють. Хотіла купити великий обігрівач, але не знаю, який із недорогих вибрати. Ще треба щось придумати в її сільську хату, щоб стіни не промерзали. Там груба неробоча, газ лише в балоні, — розказує киянка 40-річна Оксана Шевченко. Ходить поміж рядів з електричними обігрівачами в господарчому магазині.

Консультант столичного супермаркету побутової техніки 29-річний Ростислав Ворончук радить виміряти площу кімнати, де стоятиме обігрівач.

— Щоб повністю обігріти кімнату площею до 25 метрів, достатньо приладу з потужністю до 2 кіловатів. Якщо також гріють батареї, вистачить обігрівача на 1,5 кіловата. Можна поставити тепловентилятор. Він компактний, коштує 60 гривень. Але шумить, заважає спати.

Масляний радіатор довго тримає тепло. Нові моделі вмикаються, коли температура в кімнаті падає. Прилади на 6-12 ребер коштують від 100 до 250 грн.

— Обігрівач сушить повітря, тому обирайте із вбудованим зволожувачем. Ребра розігріваються до 150 градусів. Малі діти можуть попектися. Такі калорифери часто займаються, якщо сушити на них білизну.

Радить придбати інфрачервоний обігрівач. Такі найбезпечніші, економні. Споживають 1,3-1,8 кВт. Прилади ставлять на високій ніжці-підставці в кутку. Також кріплять на стелю, тоді тепло рівномірно розповсюджується кімнатою.

— Інфрачервоні обігрівачі п'ять років не виходять із моди. Нагрівають не повітря, а предмети у приміщенні. Виділяють теплові хвилі, схожі на сонячні промені. Такі безпечні для людей. Обігрівачі працюють без шуму, не сушать повітря. Їх добре ставити там, де погана вентиляція і висока стеля. Навіть великі важать у середньому 3 кілограми. Гріють із перших секунд.

Конвектори підтримують температуру +5-7 градусів

У сільських хатах замість батарей установлюють електроконвектор. На вигляд, як металеві пластини. Два-три пристрої об'єднують в одну систему, ставлять у кімнатах і на веранді. Поверхня нагрівається до 60°С.

— Конвектори купують на дачі, щоб стіни не промерзали. Майже в кожному є режим, який підтримує температуру 5-7 градусів тепла. Обігрівачі встановлюють для автономної роботи, їх можна залишати увімкненими без нагляду. У кожному є датчик перегріву. За пожежної небезпеки конвектор виключиться. Вологозахисні ставлять у ванну та вогкі приміщення, щоб висушували повітря, — каже Ростислав Ворончук.

Коштують від 400 грн до 4 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоні обігрівачі гріють з перших секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути