четвер, 06 січня 2022 09:32

Харчову міль відлякують апельсинові шкірки

— Харчова міль — то біда. Бо як завелася, позбутися тяжко. Ця нечисть зіпсувала всі крупи, що мала вдома, — каже 53-річна Тетяна Кулішова з Одеси. — В інтернеті знайшла поради, які реально допомагають від цього шкідника.

Пошкоджені міллю продукти викидає. З полиць прибирає всі предмети та пилососить кожен куток, щоб позбутися яєць і личинок. Мішок від пилососа витрушує на вулиці. Або залишає на холодному балконі на чотири дні, щоб знищити паразитів.

— Якщо пилососу немає, то треба протерти полиці оцтом. Змішати його дві столові ложки з ложкою води. Цим розчином також вимити всі контейнери та банки, в яких тримаєте крупи.

Радить зберігати сипучі продукти в посуді, який герметично закривається. Це можуть бути скляні банки, пластикові чи металеві контейнери з кришками. Целофанові пакети, картон, папір чи фольга для молі не перешкода.

— В середину кожної банки кладу по лавровому листку, кілька бруньок гвоздики чи висушені апельсинові шкірки. Їх запах відлякує міль, — додає Кулішова.

Зараз ви читаєте новину «Харчову міль відлякують апельсинові шкірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути