понеділок, 16 березня 2020 07:56

Гнучкий камінь кріплять на шпалерний клей

Автор: SAMSTROY.COM
  Гнучким каменем оздоблюють зовні і всередині помешкання поверхні, що зазнають механічного впливу. Матеріал стійкіший за шпалери чи фарбу
Гнучким каменем оздоблюють зовні і всередині помешкання поверхні, що зазнають механічного впливу. Матеріал стійкіший за шпалери чи фарбу

— Робили ремонт, я вибирала різні матеріали для оздоб­лення, — розповідає 36-річна Ірина Ходунова із Кривого Рогу Дніпропетровської області. — Для проби взяла гнучкого каменю, оздобила кухонний "фартух". Такий красивий, що обклеїла ще й антресоль, вікно, батарею, стіни в коридорі, підлогу у ванній.

Гнучкий камінь — матеріал для оздоблення поверхонь. Подібний до шпалер, тільки замість вінілового зовнішнього шару — тонке покриття природним піском. Товщина матеріалу від 2,5 до 6 мм. Продається рулонами шириною 1,4 м або прямокутниками розміром 35 на 17,5 см.

— Гнучкий камінь — це міцна синтетична основа, обклеєна дрібними часточками пісковику, мармуру, граніту чи сланцю, — говорить продавець 31-річний Віктор Остапчук із Києва. — Матеріал на ринку кілька років, непогано себе зарекомендував. Еластичний, не тріскається, стійкий до механічних пошкоджень, годиться для внутрішнього і зовнішнього оздоблення. Завдяки гнучкості його легко кріпити на опуклі й увігнуті поверхні, арки, колони, сходи, ступінчасті стелі, викривлені фасади, відкоси, сходові прорізи.

Матеріал нетоксичний, витримує температуру від -45°C до +650°C.

— Можна оздоблювати сауни, парильні, грубки, каміни, — каже Остапчук.

Гнучкий камінь пропускає світлові промені та повітря, тому за високої вологості на ньому не збирається конденсат.

— Води не боїться зовсім, — говорить Віктор Остапчук. — Не цвіте, не псується навіть при регулярному впливі вологи. Добре підходить для ванни і басейну.

1 кв. м гнучкого каменю коштує від 500 грн. Що дорожча порода каменю, тим більше вартує матеріал. Із синтетичної крихти обійдеться від 300 грн за кв. м.

— Яскравого каменю не знайдете, бо в природі немає різких барв. Але вибір великий, можна підібрати до будь-якого інтер'єру. Головне — перевірити якість. Якщо скрутити матеріал у трубочку, а він не посиплеться — то якісний. Під час розгортання рулону не має бути жодних заломів, складок.

"Квадрат" матеріалу важить від 3,5 до 5 кг.

Гнучкий камінь клеять на поверхні так само, як шпалери. Використовують акриловий або полімерний клей.

— Спочатку поверхню треба вирівняти і зашпаклювати всі тріщини, — каже Віктор Остапчук. — Якщо будуть навіть маленькі — камінь їх тільки підкреслить. Потім поверхню обробити ґрунтовкою глибокого проникнення, призначеною для збільшення адгезії, й лишити до повного висихання.

Клей на стіни наносять тонким шаром. Найкраще — шпателем із зубцями висотою 2 мм.

— Листи каменю клеять стик у стик, повітряні бульбашки виганяють гумовим валиком, — радить продавець. — Як висохли, камінь обробляють двома шарами фінішної пропитки. Вона додатково скріплює й вберігає.

Гнучкий камінь миють вологою ганчіркою.

Зараз ви читаєте новину «Гнучкий камінь кріплять на шпалерний клей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути