вівторок, 17 липня 2007 15:48

Француз привіз кухню зі скляними дверцятами

Автор: фото: Ольга КЕРУСЕНКО
  Кухню за три-п’ять тисяч доларів продають у магазині ”Горєніє” на вулиці Сагайдачного в Києві
Кухню за три-п’ять тисяч доларів продають у магазині ”Горєніє” на вулиці Сагайдачного в Києві

Словенська компанія "Горєніє" і 30-річний французький дизайнер Ора-Їто зробили нову колекцію кухонь. Вона чотири дні стояла на Михайлівській площі в Києві. Можна було подивитися зблизька. У прямокутну "коробку" вбудували побутову техніку: холодильник, посудомийну машину, плиту та витяжку. Усе так вмонтоване у стіни, що виступають лише тонкі дверцята.

Ора-Їто — однин із найкращих дизайнерів у світі. Після школи він без дозволу взявся робити рекламні макети та логотипи для відомих марок: "Найк", "Епл", "Луї Вітон". Свої розробки вивісив у Інтернеті. Вони були такими гарними, що користувачі почали замовляти неіснуючі товари.

— Замість того щоб оштрафувати мене, ці фірми запропонували роботу. Тепер я зі своєю командою розробляю дизайн товарів понад 20 компаній. Нещодавно оце спробував себе в дизайні кухонь, — каже Ора-Їто.

Дизайнер називає свій стиль "складна простота". У новій кухні він уперше зробив дверцята побутової техніки зі скла. Поверхня гладка й блискуча, щоправда, на ній залишаються відбитки пальців. Є кухня повністю чорна та чорна зі вставками з іржостійкої сталі.

Кухні від Ора-Їто пропонують у двох варіантах. Із технікою найвищого класу коштує $5 тис. Із простішою обійдуться в $3 тис. Із початку року в усьому світі купили 25 тис. таких кухонь.

Зараз ви читаєте новину «Француз привіз кухню зі скляними дверцятами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути