Ексклюзиви
понеділок, 14 жовтня 2019 07:40

Електродний котел нагрівається за хвилину

Автор: ФОТО З САЙТА K-STRATEGIA.RU
  Електродні котли мають ­компактні розміри. Працюють автоматично, димоходу не потребують. Пристрій обладнаний зовнішнім блоком цифрового управління
Електродні котли мають ­компактні розміри. Працюють автоматично, димоходу не потребують. Пристрій обладнаний зовнішнім блоком цифрового управління

— У мене дача розташована в негазифікованому селі. Мали там твердопаливний котел, але мороки з ним виявилося забагато: стежити постійно за роботою, пальне регулярно підкидати, часто чистити доводилося. Коли нарешті зламався, отримали привід замінити. З усіх видів чоловік вибрав електродний. Поставили два роки тому. Гріє чудово. Проходячи повз нього, щоразу радіємо, що не треба підкидати вугілля. Електрики тягне не надто багато. По грошам виходить не дорожче, ніж раніше, — каже 49-річна Світлана Кирильченко з Дніпра.

Коефіцієнт корисної дії електродного котла становить 97–99%. Теплоносій нагрівається одразу ж після включення пристрою. 1–2 хв. достатньо, щоб температура сягнула 55°С. Навіть після вимкнення тепло ще довго зберігається.

— Електродний котел на 20 відсотків ефективніший за традиційні опалювальні пристрої. Якщо обігрівати електродним котлом, під час опалювального сезону витрата енергії для окремого будинку становитиме від 4 до 8 кіловат на квадратний метр площі за місяць. Якщо встановити правильно, зекономити на електроенергії можна буде мінімум 30 відсотків, — розповідає інженер 52-річний Олександр Гаврилюк із Києва.

Принцип роботи електродного котла полягає в перетворенні електричної енергії на теплову шляхом прямого прогрівання води в системі опалення. Як теплоносій можна використовувати лише підготовлену воду й розроблений спеціально під такий котел антифриз.

— Такий котел обладнаний усередині електродами. Нагрівання теплоносія викликає струм. Він протікає у воді завдяки наявним у ній солям. Усі електроди ізольовані, прямого доступу до них немає, тож усе безпечно. Навіть якщо із системи теплоносій витече, нічого страшного не буде — котел вимкнеться.

Електроди потрібно періодично замінювати, оскільки з часом вони зношуються. Тоді пристрій починає гірше працювати. Кожні два роки рекомендують перезаливати антифриз.

— Для монтажу електродного котла обов'язково потрібно зробити заземлення. До перепадів напруги ці пристрої стійкі: працювати не припиняють — змінюється лише потужність.

Пристрій обладнаний зовнішнім блоком цифрового управління. Постійно регулювати температуру не треба — достатньо один раз ввести бажані показники для теплоносія.

— Працюють електродні котли автоматично. Димоходу не потребують. Жодних продуктів згоряння не виділяють. Розміри мають компактні.

Електродний котел може бути не лише основним джерелом тепла. Застосовувати його можна і як допоміжне чи резервне. Вмикати тоді тільки за необхідності.

— Такий котел можна "врізати" в уже наявну систему опалення, зокрема й закритого типу. Якщо зробити все правильно, працюватиме паралельно з газовим або твердопаливним без ­проблем.

Зараз ви читаєте новину «Електродний котел нагрівається за хвилину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути