Ексклюзиви
Вівторок, 08 квітня 2008 15:05

Домашній йогурт готують дев"ять годин

У киянки 33-річної Ірини Мордвінської син страждає на дисбактеріоз. Лікарі порадили йому їсти йогурти. Їх можна готувати в домашніх йогуртницях.

Для приготування суміші використовують молоко для дитячого харчування та закваску "Біфівіт-Альба". Її у Києві продають на підприємстві бактеріальних заквасок, біля метро Лівобережна. На інтернет-форумах Мордвінська знайшла інформацію, що в закваску можна додавати джем і свіжі фрукти. Спершу їх треба обдати окропом.

Йогуртницю "Тефаль" на вісім скляних баночок продають у "Ельдорадо" на Подолі за 379 грн.

— У баночки кладуть закваску для йогурту кімнатної температури. Прилад закривають прозорою пластиковою кришкою. Йогуртниця нагріває суміш до певної температури дев"ять годин. Потім вимикається автоматично, — розповідає Марина, продавець "Ельдорадо".

Якщо суміш у баночці рідка, треба почекати ще кілька годин, не відкривати кришку. Йогурт має загуснути.

Крім фірми "Тефаль", такі прилади робить "Мулінекс", каже продавець. Але їхня йогуртниця не вимикається автоматично. Коли продукт готовий, таймер подасть сигнал, що прилад треба вимкнути.

Зараз ви читаєте новину «Домашній йогурт готують дев"ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода