Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2007 14:56

До довгої спідниці у складку пасуватиме високий каблук

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Киянка Інна Кузьмик у магазині торговельної марки ”BGN” у столичному торговельному центрі ”Городок” приміряє бавовняну спідницю-плісе.  Коштує така 1128 гривень. У тон до неї в магазині продають піджаки
Киянка Інна Кузьмик у магазині торговельної марки ”BGN” у столичному торговельному центрі ”Городок” приміряє бавовняну спідницю-плісе. Коштує така 1128 гривень. У тон до неї в магазині продають піджаки

"Гофре — це вузька складочка, яка розширюється донизу. Вона не зашивається під пояс спідниці. А ширина плісе однакова вздовж усього виробу, — пояснює столична дизайнерка Альона Сереброва. — Плісе і гофре повернулися до нас із 80-х. Хоча складочки носили ще давньоєгипетські модниці. 20 років тому їх шили з цупкої бавовняної тканини. А тепер мої клієнтки замовляють тільки з легкого матеріалу — шифону та шовку".

Під прозору основу спідниці-плісе, вважає дизайнерка, слід підібрати контрастну підкладку. Плісирований та гофрований одяг краще за інші фасони підкреслює пластику жінки й акцентує увагу на її ході. Сереброва каже, у плісе-гофре немає недоліків. Такі моделі личитимуть і худеньким, і повним.

— Зберігати плаття у таку складочку дуже важко, — жаліється Марія Полів, 47 років, продавець столичного ринку "Даринок". — Вони у нас найдорожчі. Мушу слідкувати, щоб складки не "заламувалися", бо плаття зразу втрачає товарний вигляд. Тримаю їх постійно на вішалці. Привозимо з Польщі. Коштують 720 гривень.

Сукні на розкладці Марії Петрівни бузкового, рожевого, ніжно-салатового, червоного та чорного кольорів. Ліф під груди пошито з легкого шифону. Спідниця-гофре — з атласної тканини, довжиною трохи нижче коліна.

Під прозору основу слід підібрати контрастну підкладку

За 210–250 грн на "Даринку" продають шифонові спідниці-плісе з широкими пасками-пряжками. За 65 грн можна купити картаті бавовняні міні-спідниці у широку складку.

— Такі — для дівчат, — каже про картаті продавець "Даринку" Олена Федорчук, 42 роки. — Продаємо їх уже більше року, а дівчата купують і купують.

На ринку біля станції метро Дарниця такі самі моделі продають за 50 грн.

У магазині "BGN", що у столичному "Городку", плісированою складкою з шифону та органзи прикрашені рукава, низ та горловина бавовняних моделей. Це додає щоденному одягу витончено-святкового вигляду.

У ТЦ "Квадрат" біля метро Лук"янівська продають вечірні спідниці — плісе з атласу завдовжки до п"ят. Коштують 270 грн. До такої продавець радить купити шифонову блузку з вишитими квіточками за 235 грн. Каже, що максі треба одягати з підборами, бо довга спідниця зі складкою "скрадає" зріст.

— Нову модну тенденцію дизайнери використовують, як тільки можуть, — каже Альона Сереброва. — Поки не "витягнуть" із неї всі варіанти, нізащо не заспокояться. Тому складки використовують не тільки для спідниць, але й на манжети та комірці. У колекціях дизайнерів плісе і гофре вже майже вичерпали себе. Хоча, — додає, — якщо річ стильна, вона гарно виглядатиме завжди.

Прати і прасувати складки не можна

— Гофре і плісе роблять у майстернях, — розповідає дизайнер Альона Сереброва. — Перед тим як зробити складки станком, тримаємо тканину у хімічному розчині. Тож прати гофре і плісе не можна. Такі речі тільки делікатно очищають у хімчистках. Зберігають на тремпелях. Прасувати їх теж не варто.

Зараз ви читаєте новину «До довгої спідниці у складку пасуватиме високий каблук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути