Ексклюзиви
понеділок, 22 липня 2019 07:56

Для саморобного басейну потрібно 11 піддонів

Автор: www.idei-dlia-dachi.com
  Саморобний басейн вистеляють плівкою. Якщо вона буде блакитною, то такою здаватиметься вода
Саморобний басейн вистеляють плівкою. Якщо вона буде блакитною, то такою здаватиметься вода

— Щоби було де ввечері обмитися з городу, викопав невеликий басейн. ­Думав спочатку про надувний. Придивився на базарі. Але вони якісь такі ­хиленькі, що боюся поламати, як плюхнуся, — розповідає Віктор Круть, 58 років, із села Романівка Житомирської області. — Зробив із підручних матеріалів. Має вистачити на ­сезон.

Щоби басейн довше прослужив, дно та стіни краще залити бетоном з арматурою. Але для умільців, що роблять його вперше, підійде викопний басейн із плівкою.

— Є фокус із кольором гідроізоляційної плівки, — продовжує Віктор Круть. — Якщо вона буде блакитною, то такою здаватиметься вода. Хоча з чорною буде краще прогріватися. При укладанні треба пильнувати, щоб плівка не лягала на гострі кути, бо порветься.

У садку викопує котлован завглибшки трохи більший за свій зріст.

— Басейн розмістив так, щоб вітер дув уздовж нього. Інакше весь час надуватиме сміття, і воно прибиватиметься до однієї стінки.

На дно настилає розрізані картонні коробки, щоби було м'яко наступати. Стіни закриває мішками, щоб коріння рослин не порвало плівку. Для цього ж робить округлі стіни. Яму застеляє гідроізоляційною плівкою. Верхній край притискає камінням. Басейн заливає водою зі шланга.

— Яму можна і не рити. Викладаю в коло старі піддони. І так само натягую плівку.

Вибирає рівну ділянку і застеляє брезентом. Ставить колом 11 піддонів на ребро і скріплює їх саморізами і рейками. Коли цілий каркас готовий, його закріплює стяжними ременями для додаткової жорсткості. Внутрішню поверхню чаші застеляє щільною тепличною плівкою. У місцях стику піддонів і на дно кладе старі рушники. Це пом'якшить поверхню під час купання. Кладе плівку і закріплює за верхній край піддонів за допомогою липкої стрічки. Наповнює басейн. Коли вода вже не потрібна, вичерпує її відром.

Зараз ви читаєте новину «Для саморобного басейну потрібно 11 піддонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути