середа, 05 березня 2008 14:10

Червоний та золотистий в оберегах означають багатство

Картини-обереги, викладені бісером, мушлями, штучними квітами можна купити на виставці "Для жінок — все!", яка до 7 березня проходить у Вінницькій торгово-промисловій палаті.

— Такі обереги робили наші прабабусі, — каже консультант із фен-шую клубу "Компас душі" Ольга Малиновська, 30 років. Вона представляє картини на виставці. — Різні символи клеять на полотно, в яке додають муку ромашки, кінського щавлю та полину.

Картини робить вінницька художниця-декораторка Венера Рибаченко. Їй допомагають дві доньки та онука. Технологію виготовлення фітополотна майстрині не розповідають.

— Оце "благословляюча рука" — таку вішають біля дверей. Коли людина йде з хати, то отримує благословення, — Малиновська показує на виріб розміром 30х20 см, викладений різнокольоровим бісером. — А ось "ангели кохання". Вони мають жити в кожному домі. Ще є родові дерева з квітами та плодами, вони символізують міцну родину. "Золота рибка" виконує бажання.

Для людей, які прагнуть розбагатіти, Ольга радить обирати червоно-золотисті картини.

— Це кольори китайських імператорів. Якби в ті часи хтось насмілився одягнутися у такі барви, його б стратили. Жінка береться за рукав червоно-золотавої китайської сорочки й додає:

— А ми можемо собі це дозволити. І відчути себе великими правителями.

Коштують картини-обереги від 30 до 600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Червоний та золотистий в оберегах означають багатство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути