Ексклюзиви
понеділок, 16 липня 2018 00:25

Будинок стилю шале оздоблюють дерев'яними балками

— Чула про стиль шале для заміського будинку. А який він — не знаю, — каже 32-річна Ксенія Сторчак, викладає англійську мову в ліцеї Харкова.

— Шале — привабливе рішення для оформлення заміського будинку. Затишне, практичне й "тепле", — розповідає Елеонора Завгородня, 34 роки, дизайнер із Києва. — Такі дерев'яні будиночки розташовані на альпійських луках і підніжжях гір. Виник стиль у Франції. Набув популярності в сусідніх Швейцарії та Австрії. Основні риси стилю — простота, відсутність складного декору та ліпнини.

У стилі шале використовують натуральні матеріали — дерево й камінь. Меблі й аксесуари повинні бути зручними та простими.

— Створення інтер'єру в стилі шале починають із вибору оздоб­лювальних матеріалів. Використовують дерево. Підійдуть стіни зі зрубу. Підлогу та стелю оформлюють за допомогою дерев'яних панелей. Для підлоги підходить також кам'яна плитка.

Неодмінним атрибутом є стельові балки. Якщо немає такої можливості, їх роблять декоративними.

— Ще один важливий елемент — камін. Його облицьовують каменем. Перед ним потрібно постелити звірячу шкуру. Стіни прикрашають мисливською атрибутикою. На полиці ставлять простий посуд із порцеляни. Розвішують сімейні фото в дерев'яних рамках.

Підбираючи меблі, віддають перевагу дерев'яному столу та стільцям, шкіряним диванам і кріслам. Ліжко — коване металеве або дерев'яне. Залізо доповнює інтер'єр дачі в стилі шале. Його можна використати для оформлення каміна. Прикрасою стануть металеві свічники й світильники.

— Кольорову гаму дизайну диктують природні матеріали. Підійдуть усі відтінки дерева. А також сірий, бежевий, темно-зелений, теракотовий, бордовий. Ці кольори зроблять ваш "альпійський" будинок гармонійним.

Зараз ви читаєте новину «Будинок стилю шале оздоблюють дерев'яними балками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути