Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 07:55

Автоматичні розетки економлять світло

Автор: PORTALTELE.COM.UA
  Автоматичні розетки вставляють,  як перехідник між розеткою і вилкою побутового приладу. Ними управляють за допомогою пульта, телефона чи мобільного додатка
Автоматичні розетки вставляють, як перехідник між розеткою і вилкою побутового приладу. Ними управляють за допомогою пульта, телефона чи мобільного додатка

У магазинах побутової техніки продаються автоматичні розетки. Їх називають "розумними". Роботою можна керувати з пульта, мобільного телефону, інтернету.

— Розетки самі вмикають і вимикають побутові прилади, — пояснює продавець електротоварів 35-річний Ігор Винниченко із Черкас. — За їхньою допомогою можна дистанційно керувати опаленням, світлом, змінювати температуру, створювати ефект присутності людини в кімнаті.

Автоматична розетка — перехідник між розеткою і вилкою побутового приладу. Не потребує спеціального монтажу.

За способом управління автоматичні розетки поділяються на дистанційні, із GSM-модулем і Wi-Fi-розетки.

— Найпростіші та найдешевші — дистанційні, — розповідає Ігор Винниченко. — Ними керують із пульта. Можна управляти п'ятьма розетками. Господар сидить у кімнаті й пультом умикає або вимикає побутові пристрої у радіусі до 30 метрів.

Дорожчими є розетки із GSM-модулем. Такими керують віддалено за допомогою мобільного телефона. Для цього у прилад вставляють сім-картку мобільного зв'язку.

— Господар телефонує або надсилає СМС-повідомлення, і розетка вмикає пристрої, — каже продавець. — Наприклад, виїжджає з роботи — надсилає сигнал, і розетка вмикає обігрівачі. Так само може вимикати.

Найдорожчі — Wi-Fi-розетки. Ними керують через інтернет. Для цього у будинку має стояти роутер.

— Wi-Fi-розетками управляють через додаток для смартфону, — каже Ігор Винниченко. — У таких є значно більше функцій, ніж у дистанційних чи з GSM-модулем. Мають таймер, розклад включення/відключення, облік часу роботи і витраченої енергії. Є функція "Господарів немає вдома". Це коли розетка у зазначений час умикає і вимикає світло, магнітофон, радіо. Імітує ефект присутності людей.

Моделі з технологією Z-wave самі вмикають і вимикають опалення, залежно від температури приміщення, змінюють звук у телевізорі, яскравість світла.

— За допомогою розумних розеток можна створити "розумний дім", — пояснює Ігор Винниченко. — Економно використовувати тепло, електрику. Розетки вберігають прилади від перепадів напруги.

Автоматичні розетки коштують від 300 грн. Найдорожчі з найбільшою кількістю функцій — 8 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Автоматичні розетки економлять світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути