У квітні сіють пізню капусту

 

У квітні розпочинається ріст плодових і ягідних культур. Під кущами аґрусу та чорної смородини слід обережно розпушити ґрунт, щоб не пошкодити кореневу систему. В цих рослин вона близько до поверхні. Кущі підгодовують органічними добривами. Садять аґрус, порічки, смородину, малину, ожину. У яму додають попіл — це органічне добриво допоможе краще рости.

Штамби плодових дерев звільняють від зимової обв'язки. Очищують стовбури та скелетні гілки од відмерлої кори. Потрібно завершити обрізку плодових дерев. Великі зрізи й рани замазують садовим варом.

Не пізніше третьої декади слід висадити кісточкові: грушу, яблуню, айву. Корисно до цвітіння плодові підживити.

На суничній грядці потрібно згребти сухе листя і прибрати покривний матеріал. Суниця добре реагує на розпушування та раннє удобрення коров'яком чи курячим послідом.

Треба захистити сад від шкідників і хвороб. Від заморозків дерева допоможе вберегти обприскування чистою водою, а також спалювання димових куп, що утворюють завісу.

У першій декаді висаджують ранні сорти картоплі, а в другій і третій — пізні. Невеликі ділянки можна накрити плівкою чи агроволокном. Картопля на один-два тижні раніше достигне, врожай буде кращої якості й кількості.

У відкритий ґрунт на початку місяця висівають пізньостиглі сорти капусти на розсаду. На постійне місце висаджують за 50–55 днів. Рослини повинні мати п'ять-шість справжніх листків. Пізньостиглі сорти капусти висаджують і безрозсадним способом, вегетативний період при цьому скорочується на 15 днів.

На грядку наприкінці місяця можна висіяти пряні трави: майоран, мелісу, чебрець, базилік. Пересадити багаторічники: хости, астильби, флокси, лілейники. Висівають на розсаду однорічники: бальзаміни, чорнобривці.

Зараз ви читаєте новину «У квітні сіють пізню капусту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути