понеділок, 15 жовтня 2018 06:26

Журавлинний лікер варять із гвоздикою

— Готую лікер із журавлини. Він смачний і корисний. У цьому напої вітамінів не менше, ніж у соку, — говорить киянка Юлія Бутко, 39 років.

Бере вісім склянок журавлини. Миє і пропускає через м'ясорубку. Викладає пюре в трилітрову банку і заливає 1,5 л горілки. Щільно закриває і настоює чотири дні в темному місці. Перекладає журавлинну масу в друшляк, застелений марлею. Стискає її, макуху віджимає. Виливає напій у каструлю і насипає 1 кг цукру. Ставить на вогонь. До кипіння не доводить. Виключає, коли розчиниться цукор.

— Щоб лікер був смачніший, додаю гвоздику і кардамон. Тоді напій нагадує глінтвейн, але з ягідною кислинкою.

Розтирає у ступці по дві бруньки цих спецій, загортає в невеликий мар­левий мішечок. Зв'язує його. Лікер знімає з вогню і кладе в нього спеції на 10 хв. Виймає, щоб напій не гірчив. Лікер фільтрує через два шари марлі й розливає по пляшках. Зберігає в прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Журавлинний лікер варять із гвоздикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути