Понеділок, 10 серпня 2020 06:10

Завиванці поливають глазур'ю

— На Маковія завжди випікала традиційні шулики. Це пісний корж, який розламують на шматки і поливають водою з маком і медом. Але вже другий рік, окрім них, готую ще й завиванці. Вони хоч і не пісні, як це вимагає свято, але їх люб­лять діти, — розповідає 34-річна Марина Коваль із Черкас.

Для начинки 70 грамів маку заливаю пів склянки водою і варю 7–8 хвилин. Додаю столову ложку цук­ру і збиваю блендером.

Подрібнюю 20 грамів дріжджів і змішую зі столовою ложкою цук­ру. Вливаю 200 мілілітрів теплого молока. Залишаю на 10–17 хвилин. Додаю яйце, 60 грамів розтоп­леного масла, 10 грамів ванільного цукру і чотири столові ложки звичайного. Всипаю 450 грамів борошна і замішую тісто. Має бути еластичне, але трохи липнути до рук. Залишаю його на півтори години в теплі. Потім трохи приминаю тісто і розкачую тонким пластом. Викладаю начинку. Скручую у рулет і нарізаю на шість частин завширшки 3–4 сантиметри. Завиванці розміщаю на деко, встелене пергаментом. Залишаю на пів години. Змащую яйцем і запікаю 40 хвилин за температури 180 градусів.

Для глазурі збиваю міксером дві столові ложки йогурту, 75 грамів пудри і 20 грамів розм'якшеного масла. Поливаю гарячі завиванці. Також можна зробити шоколадну помадку і посипати пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Завиванці поливають глазур'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 17
Голосування Який результат покаже збірна України з футболу на Євро-2020/21?
  • 1) не вийде з групи
  • 2) дійде до 1/8 фіналу
  • 3) дійде до 1/4 фіналу
  • 4) дійде до 1/2 фіналу
  • 5) дійде до фіналу
  • 6) виграє турнір
Переглянути