Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 06:10

Завиванці поливають глазур'ю

— На Маковія завжди випікала традиційні шулики. Це пісний корж, який розламують на шматки і поливають водою з маком і медом. Але вже другий рік, окрім них, готую ще й завиванці. Вони хоч і не пісні, як це вимагає свято, але їх люб­лять діти, — розповідає 34-річна Марина Коваль із Черкас.

Для начинки 70 грамів маку заливаю пів склянки водою і варю 7–8 хвилин. Додаю столову ложку цук­ру і збиваю блендером.

Подрібнюю 20 грамів дріжджів і змішую зі столовою ложкою цук­ру. Вливаю 200 мілілітрів теплого молока. Залишаю на 10–17 хвилин. Додаю яйце, 60 грамів розтоп­леного масла, 10 грамів ванільного цукру і чотири столові ложки звичайного. Всипаю 450 грамів борошна і замішую тісто. Має бути еластичне, але трохи липнути до рук. Залишаю його на півтори години в теплі. Потім трохи приминаю тісто і розкачую тонким пластом. Викладаю начинку. Скручую у рулет і нарізаю на шість частин завширшки 3–4 сантиметри. Завиванці розміщаю на деко, встелене пергаментом. Залишаю на пів години. Змащую яйцем і запікаю 40 хвилин за температури 180 градусів.

Для глазурі збиваю міксером дві столові ложки йогурту, 75 грамів пудри і 20 грамів розм'якшеного масла. Поливаю гарячі завиванці. Також можна зробити шоколадну помадку і посипати пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Завиванці поливають глазур'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути