понеділок, 17 червня 2019 07:46

Запечену свинину поливають гострим полуничним соусом

Автор: www.tochka.net
  Готове м’ясо нарізують шматками і поливають на тарілці полуничним соусом. Ягоди забирають зайвий жир і надають страві кислинки
Готове м’ясо нарізують шматками і поливають на тарілці полуничним соусом. Ягоди забирають зайвий жир і надають страві кислинки

— Печена свинина смакує з полуницею. Ягоди забирають зайвий жир і додають аромату, — розповідає Олександра ­Думенко, 41 рік, із міста Могилів-Подільський Вінницької області. — А яке ж м'ясо без вина. Тільки червоне замінюю на біле. Воно більше підходить до полуниці.

Миє і зрізує плівку з 500 г свинячої вирізки. Змішує 3 ст. л. бальзамічного оцту, 3 ст. л. олії, по дрібці солі і чорного меленого перцю. Вичавлює три зубці часнику і додає дві гілки розмарину. Кладе до свинини. Ставить це в холодильник на 2 год. для маринування. Тим часом готує полуничний соус. У сотейнику смажить дрібно порізану цибулину до прозорості. Додає 300 г порізаної кубиками полуниці і 2 ст. л. цукру. Наливає півсклянки білого сухого вина і присмачує сіллю. Варить на повільному вогні до випаровування вина. Тоді соус загусне. Додає 1 ч. л. лимонного соку, перемішує і знімає з вогню.

— Путнім виходить і пряний соус із полуниці. У ньому є перчинки з імбиру та перцю чилі.

Ріже 200 г полуниці шматками. Чистить від шкірки корінь імбиру і натирає на дрібній терті. Бере для соусу 1 ч. л. Чистить два зубці часнику і січе ножем. На розігріту сковороду виливає 1 ст. л. олії й викладає полуницю, імбир та часник. На малому вогні обсмажує все, доки полуниця стане м'якою. Додає 1/3 ч. л. перцю чилі та 1 ст. л. цукру. Перемішує і наливає 1 ст. л. соєвого соусу. Проварює ще 2 хв. і постійно помішує. Знімає соус із вогню та перетирає через сито.

— Якщо хочете відчувати шматочки полуниці, розімніть соус товкачем для кар­топлі. Тоді він не стане однорідною масою.

Виймає мариновану свинину і загортає у фольгу.

— Я печу у фользі. Кому зручніше в рукаві — будь ласка. Від цього страва не зіпсується. Тут все залежить від духовки. Одна м'ясо добре пропікає, інша — сушить. Якщо пересушує, підійде рукав. Так м'ясо залишиться соковитим.

Ставить у розігріту до 180°С духовку на 40 хв. Вимикає вогонь і тримає у теплій духовці ще 15 хв. Під час подачі м'ясо нарізує шматками і поливає на тарілці полуничним соусом.

Зараз ви читаєте новину «Запечену свинину поливають гострим полуничним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути