Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2019 06:25

Вірменські котлети варять 10 хвилин

Автор: WWW.BAREV.TODAY
  Вірменські котлети  — кюфта мають два шари. Зовнішній із додаванням крупи і начинку з горіхами. Їх ліплять у формі лимона
Вірменські котлети  — кюфта мають два шари. Зовнішній із додаванням крупи і начинку з горіхами. Їх ліплять у формі лимона

— Рецепт варених котлет привезла з Вірменії. Там їх навчила робити хрещена, — розповідає киянка Ірина Цишевська, 34 роки. — Вони нагадують наші тефтелі. Кюфта має два шари — зовнішній із додаванням крупи і начинку з горіхами.

Бере 1 кг яловичого фаршу. Промиває склянку булгуру і заливає окропом. Зливає за 10 хв.

— Для котлет достатньо крупу запарити й перекрутити через м'ясорубку.

До перемеленої маси додає 500 г фаршу, 30 мл олії, яйце, по 1 ч. л. меленої паприки, чорного перцю та солі.

— Коли суміш не тримається купи, то підсипаю трохи борошна для в'язкості. Можу підлити води. Перемішую до липкої консистенції і ставлю у холодильник.

Готує начинку. Обсмажує на сухій сковороді склянку волоських горіхів. Подрібнює їх качалкою чи в блендері. Відставляє. Дрібно ріже велику цибулину. Смажить на олії до напівпрозорості. Додає ще 500 г фаршу й обсмажує разом. У масу висипає горіхи та дрібно порізаний пучок петрушки. Присмачує 1/3 ч. л. чорного перцю. Перемішує та знімає з вогню. Повністю охолоджує. Бере дві миски з сумішами. Формує кульку з фаршу із булгуром.

— Щоб легше було качати, намочую руки у воді з лимонним соком. Роблю коржик товщиною приблизно 5 міліметрів. Грубіше непотрібно. Це має бути мішечок, що втримає всередині горіхову начинку.

У центр викладає столову ложку горіхової начинки, з'єднує краї. Ліпить кюфту так, щоб за формою нагадувала лимон. Кладе їх на дошку і ставить у холодильник на 30 хв. Кип'ятить у каструлі 1 л води, і викладає в неї по одній котлеті. Проварює на повільному вогні 10 хв. Відкидає на друшляк, щоб стекла рідина. Також можна смажити у глибокій сковороді, щоб кипіли.

— Коли навчилася готувати страву, почала експериментувати з підсмажуванням. Для цього спочатку варю кюфту в підсоленій воді 3 хвилини. Потім обсмажую на розігрітій сковороді разом з одним порізаним лимоном. Приправляю пучком порізаного кропу.

На стіл кюфту подає в тонкому лаваші з консервованими огірками.

Зараз ви читаєте новину «Вірменські котлети варять 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути