понеділок, 20 жовтня 2008 16:28

Виноград вимочують з гірчицею

Вінничанка Марія Совко, 62 роки, заготовлює на зиму мочений виноград. Він росте у саду біля будинку.

— Цього року рясно вродило, — каже жінка. — Із більшої половини приготуємо вино, дещо роздамо знайомим, а трохи намочимо у великій каструлі.

Для моченого винограду Совко спочатку готує розсіл. На літр холодної кип"яченої води бере півчарки цукру, чайну ложку солі.

— Для хрусту в розсіл кладу грамів десять гірчиці у порошку, — пояснює господиня.

Грона винограду заливає розсолом. Каструлю накриває тканиною і ставить у погріб. За місяць можна подавати до столу.

Зараз ви читаєте новину «Виноград вимочують з гірчицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути