Понеділок, 20 жовтня 2008 16:28

Виноград вимочують з гірчицею

Вінничанка Марія Совко, 62 роки, заготовлює на зиму мочений виноград. Він росте у саду біля будинку.

— Цього року рясно вродило, — каже жінка. — Із більшої половини приготуємо вино, дещо роздамо знайомим, а трохи намочимо у великій каструлі.

Для моченого винограду Совко спочатку готує розсіл. На літр холодної кип"яченої води бере півчарки цукру, чайну ложку солі.

— Для хрусту в розсіл кладу грамів десять гірчиці у порошку, — пояснює господиня.

Грона винограду заливає розсолом. Каструлю накриває тканиною і ставить у погріб. За місяць можна подавати до столу.

Зараз ви читаєте новину «Виноград вимочують з гірчицею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода