Ексклюзиви
понеділок, 11 січня 2021 00:50

Вино з варення бродить 40 діб

— Спершу приготуйте вино з варення на пробу. Якщо сподобається, можна закласти одразу кілька бутлів, — каже 60-річна Євгенія Кур­леня з Києва.

— У помиту содою та ошпарену окропом 3-літрову банку кладу літр варення. Можна з кісточками, краще з різних ягід. Заплісніле й кисле не годиться — вийде оцет. Додаю літр теплої кип'яченої води і 120 грамів немитих родзинок. На їхній поверхні живуть природні дріжджі. Замість них можна покласти 300 грамів винограду чи малини, розім'явши руками або товкачкою. Розмішую. Якщо недостатньо солодке, додаю цукор.

Залишаю на 7–10 днів, щоб мезга піднялася вгору. Проціджую, отримане сусло вливаю в наново вимиту содою і оброблену окропом банку. На гор­лечко надіваю пластикову кришку для вина. Можна використовувати гумову рукавицю. Або у звичайній кришці роб­лю отвір і вставляю гумову чи пластикову трубочку. Загерметизовую вос­ком або парафіном та опускаю кінець трубки у склянку з водою. Банку залишаю в темряві на 40 днів. Коли бродіння завершиться — рукавиця опуститься, а з трубочки перестане виходити газ у склянку з водою.

Вино відціджую через трубку. Розливаю у пляшки, кладу на бік у прохолодному темному місці. За місяць-два пробую. Піниться не гірше за шампанське.

Зараз ви читаєте новину «Вино з варення бродить 40 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути