— Крамбабулі — гарячий напій на основі горілки та прянощів. Рецептом п'янкого коктейлю поділилася кума, — каже 40-річна Тетяна Курінець з Житомира.
— Поєдную дві склянки горілки та 400 мілілітрів води. Всипаю дві чайні ложки меленої кориці, пів — мускатного горіха та доводжу до кипіння. Додаю чотири бруньки гвоздики, дві горошини чорного перцю та 40 грамів меду. Варю на малому вогні 5 хвилин. Проціджую та подаю в маленьких чарках.
Коктейлі на основі гарячого шоколаду в поєднанні з вином — ще та насолода.
Цей напій варю на молоці. Кип'ячу 200 мілілітрів і розчиняю 100 грамів подрібненого молочного шоколаду. Окремо доводжу до кипіння 500 мілілітрів червоного сухого вина, паличку кориці, дві бруньки гвоздики та горошину чорного перцю. Виймаю прянощі. Поєдную з молоком. Подаю в келихах, прикрашених паличкою кориці.
Коментарі