— Мама з дитинства вбила у голову: супчики їсти треба щодня, — каже 21-річна Інна Серебрянська, студентка столичної художньої академії. — Грошей ніколи не вистачає. На борщі терпіння й час треба. Знайшла вихід — "лінивий" сирний суп нашвидкуруч. Нещодавно довідалася його назву — "французький".
Головне для "лінивого" супу — мати у холодильнику кілька плавлених сирків, сосиску, моркву та картоплю. Сирки Людмила купує з найбільшим відсотком жирності — 75%.
— Майже дієтичний супчик виходить, — усміхається Серебрянська. На чотирилітрову каструлю вона ріже кружальцями дві великі морквини.
— Для смаку кидаю лавровий лист та цибулину. Коли суп звариться, її виймаю та викидаю.
Щоб цибуля в супі пустила сік, дівчина надрізає її зверху навхрест. Коли морква майже зварилася, додає порізану дрібними кубиками картоплю.
— Кидаю щонайменше чотири сирки, — вона тре їх на найдрібнішій тертці. — Додаю у готовий суп. Не лякайтеся, сирок може прилипнути до стінок посуду.
Суп ретельно розмішує. Сир поступово розплавлюється, страва стає однорідною й набуває молочного кольору. Інна чекає, доки суп закипить. Додає нарізані тонкими кружальцями сосиски. Солить за смаком.
— Обов"язково кидаю улюблену угорську приправу "Вегети".
Узимку сирний суп Серебрянська варить із сушеними грибами. Попередньо заливає жменю грибів окропом і накриває кришкою. Щоб добре розпарилися.
— Зливаю з грибів воду й додаю у суп із картоплею. Далі — все за рецептом, — говорить Інна.
"Лінивий" суп смакує й холодним.
Коментарі