— Коли приймаю гостей, завжди готую салат із печінки. Він — ситний і дешевий, — каже 37-річна Маргарита Бондаренко з міста Біла Церква Київської області.
Миє 400 г курячої печінки і варить у підсоленій воді 15–20 хв. Викладає її на тарілку, щоб охолола. Варить й очищує п'ять яєць. Чистить дві морквини й одну цибулину. Моркву натирає на крупній тертці, цибулю дрібно нарізує кубиками. Обсмажує овочі до м'якості, знімає з вогню. Додає два пропущені через прес зубчики часнику. Перемішує і залишає охолонути. Печінку дрібно нарізує соломкою і викладає на широку тарілку.
— Щоб салат не був пісний, кожен шар змащую майонезом.
Потім кладе шар нарізаних тонкими кільцями чотири мариновані огірки. Накриває смаженою морквою з цибулею. Зверху — дрібно натерті яйця та шар майонезу. Ставить салат на 2 год. у холодильник, щоб поєдналися смаки інгредієнтів.
Коментарі