Ексклюзиви
Понеділок, 26 жовтня 2020 05:30

В овочеву ікру додають оселедець

— Раніше з оселедцем робила лише "шубу". Тепер маю ще два цікаві рецепти. Готую ікру з тушкованими овочами. А ще — салат із консервованою червоною квасолею, кукурудзою й маринованим перцем, — каже 44-річна Ната­лія Остапенко з Черкас.

— Для ікри натираю чотири морквини на крупній тертці. Підсмажую. Коли стане м'якою, вкидаю потертий буряк і картоплину, порізану півкільцями цибулину. Перемішую й тушкую на малому вогні 25 хвилин. Наприкінці додаю дві столові ложки томатної пасти, лавровий лист, солю і перчу. Тримаю на вогні ще 5 хвилин. Відставляю, щоб охололо. Почищені два оселедці ріжу кубиками та перемішую з овочами. Ікру можна їсти гарячою та холодною. Її добре намазувати на хліб.

Салат із консервованою квасолею і кукурудзою виглядає різнобарвним та святковим.

Ріжу кубиками відварену морквину, цибулю, два ­мариновані перці й оселедець. Висипаю пів банки консервованої червоної квасолі, чотири столові ложки кукурудзи. Перемішую. Додаю пів чайної ложки орегано, перець і сіль за смаком. Інколи готую зі скумбрією. Виходить ще смачніше. Салат поливаю нерафінованою соняшниковою олією. Можна заправляти майонезом.

Зараз ви читаєте новину «В овочеву ікру додають оселедець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі