— Горіховий лікер роблю з перчинкою. Для цього додаю свіжий імбир, — каже киянка Марина Лісовська, 42 роки. — Це улюблений напій мого чоловіка. Лікер буде міцний, і пити приємно.
Чистить від шкірки 10 см кореня імбиру, нарізає тонкими смужками. Складає у скляну пляшку. Подрібнює ядра п'яти волоських горіхів. Додає до імбиру. Насипає склянку цукру і 1 ч. л. ванільного цукру. Наливає 700 мл горілки і струшує. Ставить пляшку в темне місце на два тижні. Через день збовтує лікер. Коли настоїться, проціджує.
— Напій може стояти ще тиждень, але тоді буде міцніший. Вперше краще не експериментувати, а робити за рецептом.
×
Коментарі