понеділок, 12 лютого 2018 07:56

У червоні млинці кладуть свинячі щічки

Автор: ВАЛЕНТИНА МУРАХОВСЬКА
  Зелені млинці зі шпинатом начиняють фаршем з індички. Поливають м’ясним соусом із грибами
Зелені млинці зі шпинатом начиняють фаршем з індички. Поливають м’ясним соусом із грибами

— До масляної завжди готуємося із розмахом. Вигадуємо цікаві рецепти млинців, щоб це було яскраво і смачно, — розповідає шеф-кухар ресторації "Шпігеля" із Хмельницького 27-річний Михайло Яровий. — Найпопулярніші в закладі — червоні млинці зі свинячими щічками.

Для приготування кухар натирає червоний буряк на дрібній тертці. З нього начавлює склянку соку. У мисці збиває яйце, всипає третину чайної ложки солі, півсклянки борошна. Поступово вливає буряковий сік. Додає 2 ст. л. олії. Смажить на сковорідці тонкі млинці.

Для начинки бере свинячі щічки. Спершу відварює їх протягом 2 год. на невеликому вогні, потім охолоджує і нарізує смуж­ками.

— На сковороді підсмажую невелику морквину, малу цибулю, корінь пастернаку. Туди ж кладу відварені щічки. Обсмажую. Наприкінці вливаю столову ложку бульйону. На ресторанній кухні він є завжди.

Для соусу відварює 50 г топінамбура, 20 г картоплі, 20 г цибулі та 10 г селери. Відварені овочі збиває блендером, додає 30 г вершків.

— Начинку кладу в млинці, загортаю квадратом. Підсмажую на вершковому ­маслі. Зверху поливаю соусом із топінамбура.

Для зелених млинців бере 50 г шпинату, який спершу проварює 3 хв. у окропі.

Подрібнює у блендері. В мисці збиває яйце з дрібкою солі та дрібкою цукру. ­Додає шпинат і склянку молока. Поступово всипає півсклянки борошна, вливає 2 ст. л. олії. Смажить млинці на вершковому маслі.

— Для начинки беру 300 грамів індички, перемелюю на м'ясорубці. Фарш підсмажую з невеликою цибулиною та морквиною, поливаю соусом бешамель. Для нього 80 грамів вершкового масла розтоплюю на сковорідці. Всипаю 2 столові ложки борошна. Підсмажую його до золотистого кольору. Повільно вливаю півтори склянки холодного молока. Постійно помішую соус, щоб не утворилися грудочки. Перчу, солю і додаю дрібку мускатного горіха.

У зелені млинці загортає начинку. Підсмажує на вершковому маслі.

— У ресторані подаємо цю страву з соусом із насиченого м'ясного бульйону та грибів. Бульйон варимо від 12 до 24 годин на телячих кістках. Його розводимо курячим бульйоном, додаємо гриби й випарюємо зайву вологу. Удома можна взяти звичайні шампіньйони та підсмажити на вершковому маслі, додаючи курячий бульйон.

Мішечки з манго зав'язують гілочкою м'яти

Киянка 41-річна Олеся Гнатюк готує млинці з манго. Рецепт створила після подорожі в Таїланд.

— Для тіста беру три яйця, 2–3 столові ложки цукру та дрібку солі. Вливаю склянку молока та перемішую. Туди ж всипаю півтори склянки просіяного борошна. Додаю 2–3 столові ложки рафінованої олії, — розповідає Олеся Гнатюк. — Вимішую це все до консистенції густої сметани та вливаю ще 300 мілілітрів молока. Перемішую. Даю тісту настоятися 15–20 хвилин. Змащую пательню вершковим маслом і смажу млинці.

Для начинки потрібно взяти 400 г консервованого манго.

— Не варто купувати те, що продають у наших магазинах. Плід зривають зеленим, і він не має потрібного смаку й ­аромату, — продовжує. — Беру 200 грамів вершків не менш як 30 відсотків жирності, збиваю з однією ложкою цукрової пудри до твердих піків. Додаю подрібнену м'яту. На центр млинця викладаю шматочки манго, на них — вершки. Млинець збираю мішечком, зав'язую його гілочкою м'яти.

Зараз ви читаєте новину «У червоні млинці кладуть свинячі щічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути