Щочетверга повноцінний обід за 1 євро пропонує ресторан "Даріос" в іспанському місті Хіхон.
— Меню для обіду за євро ми називаємо "антикризовим набором", — кажуть в адміністрації ресторану.
На дешевий обід у закладі пропонують суп із морепродуктів, котлети з рисом, курку чи анчоуси з салатом. До нього також додають хліб, напої і десерт.
За день до ресторану прийшло 200 відвідувачів, хоча він може вмістити тільки 49 осіб. В обідню годину перед входом до закладу стоїть черга голодних.
— Можливо, ми й не заробляємо у кризу, але й збитків не маємо, — пояснила представник ресторану Емілія Хіменес. — Доходи вихідних днів компенсують четвергові обіди.
В іспанському ресторані "Лас Дамас", що в Мадриді, є щоденне антикризове меню легкої закуски. Поїсти у закладі можна за 6 євро.
— Шість євро за обід за мадридськими міркам досить дешево, — каже власник і кухар ресторану Даниїл, 64 роки. — Ціни на їжу в нашому закладі завжди були дешевші за інші. Але ми завжди маємо відвідувачів.
У понад 100 ресторанах Гонконгу в кризу в меню з"явилися страви за 13 центів. Зазвичай смажена свинина, локшина, супи, булочки коштують у 30 разів дорожче.
— Дешеву їжу продають лише у визначені години, — розповідають відвідувачі ресторанів.
У Гонконгу антикризова акція триватиме шість місяців.
Коментарі