У 23 маркетах Києва працюють "Душевні пекарні "Мілльвілль". У них продають свіжу випічку. На цінниках зазначена ціна за 100 г.
— Продаємо на вагу, бо кожен хлібець готується вручну і має різну вагу, — пояснює менеджер Станіслав Крюк, 20 років. — Так продають хліб у Європі.
Буханець розрізають на дві частини. Найлегші половини — "Ірландського", "Маратона", "Кукурудзяного". Вони важать 100–150 г.
— Найдешевший "Фондюта" — коштує 2,93 гривні за 100 грам, — зауважує продавець пекарні у "Фуршеті" 35-річна Вікторія. — Він із часником і укропчиком, а покупці кажуть: "Дайте нам хліба з салом". "Фондюта" добра до борщів та супів. І запаху часникового не залишається.
В "Ельзаському" хлібі є гарбузове насіння і грубомолота червона пшениця.
— Вона росте тільки на альпійських лугах, тому цей хліб найдорожчий, — веде далі Вікторія. — 100 грам коштує 5,32.
Хліб із бездріжджового тіста з твердим сиром — на смак із кислинкою. Цю випічку вважають найменш калорійною.
— У піст популярним став жовтий хліб із кукурудзяного борошна, — зазначає продавець. — Він обсипаний гарбузовим насінням.
Усередині трапляються м"які шматки кукурудзи грубого помолу і соняшникове насіння. 100 г коштує майже 5 грн.
— Найекзотичніший — чорний "Паунт" із фруктами і горішками в тісті, — Вікторія зважує половину. Електронні ваги висвічують 270 г і ціну 10,53 грн. На розрізі буханця видно зернята тмину, ліщину, курагу, чорнослив.
Щоб "мілльвілльський" хліб довше не черствів, Станіслав Крюк радить перекласти його з фірмового паперового пакету в целофановий. Довше зберігається хліб на кисломолочній заквасці, яка надає йому вершково-молочного присмаку. Найкраще його з"їсти за два-три дні.
— Щоразу купую на пробу півбуханця-буханець нового "мілльвіллівського" хлібу, — 52-річний Микола Гордий виходить зі столичного супермаркету "Фуршет" на просп. Перемоги. У руках тримає фірмовий пакет з італійським хлібом "Боката". За нього Гордий заплатив понад 12 грн. — Поки жодного разу не розчарувався — смачний. От якби він був трохи дешевшим!
Коментарі