Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 16:47

В "Ельзаський" хліб кладуть червону пшеницю

Автор: фото: REUTERS
  Жителі села Шлайфе на сході Німеччини зустрічають канцлера Аґелу Меркель хлібом-сіллю. Майже в кожному регіоні випікають свої сорти хліба з добавками — оливками, горіхами, гарбузовим насінням. Готують картопляні, морквяні, капустяні паляниці. Найбільше ні
Жителі села Шлайфе на сході Німеччини зустрічають канцлера Аґелу Меркель хлібом-сіллю. Майже в кожному регіоні випікають свої сорти хліба з добавками — оливками, горіхами, гарбузовим насінням. Готують картопляні, морквяні, капустяні паляниці. Найбільше ні

У 23 маркетах Києва працюють "Душевні пекарні "Мілльвілль". У них продають  свіжу випічку. На цінниках зазначена ціна за 100 г.

— Продаємо на вагу, бо кожен хлібець готується вручну і має різну вагу, — пояснює  менеджер Станіслав Крюк, 20 років. — Так продають хліб у Європі.

Буханець розрізають на дві частини. Найлегші половини — "Ірландського", "Маратона", "Кукурудзяного". Вони важать 100–150 г.

— Найдешевший "Фондюта" — коштує 2,93 гривні за 100 грам, — зауважує продавець пекарні у "Фуршеті" 35-річна Вікторія.Він із часником і укропчиком, а покупці кажуть: "Дайте нам хліба з салом". "Фондюта" добра до борщів та супів. І запаху часникового не залишається.

В "Ельзаському" хлібі є гарбузове насіння і грубомолота червона пшениця.

— Вона росте тільки на альпійських лугах, тому цей хліб найдорожчий, — веде далі Вікторія. — 100 грам коштує 5,32.

Хліб із бездріжджового тіста з твердим сиром — на смак із кислинкою. Цю випічку вважають найменш калорійною.

— У піст популярним став жовтий хліб із кукурудзяного борошна, — зазначає продавець. — Він обсипаний гарбузовим насінням.

Усередині трапляються м"які шматки кукурудзи грубого помолу і соняшникове насіння. 100 г коштує майже 5 грн.

— Найекзотичніший — чорний "Паунт" із фруктами і горішками в тісті, — Вікторія зважує половину. Електронні ваги висвічують 270 г і ціну 10,53 грн. На розрізі буханця видно зернята тмину, ліщину, курагу, чорнослив.

Щоб "мілльвілльський" хліб довше не черствів, Станіслав Крюк радить перекласти його з фірмового паперового пакету в целофановий. Довше зберігається хліб на кисломолочній заквасці, яка надає йому вершково-молочного присмаку. Найкраще його з"їсти за два-три дні.

— Щоразу купую на пробу півбуханця-буханець нового "мілльвіллівського" хлібу, — 52-річний Микола Гордий виходить зі столичного супермаркету "Фуршет" на просп. Перемоги. У руках тримає фірмовий пакет з італійським хлібом "Боката". За нього Гордий заплатив понад 12 грн. — Поки жодного разу не розчарувався — смачний. От якби він був трохи дешевшим!

Зараз ви читаєте новину «В "Ельзаський" хліб кладуть червону пшеницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути