понеділок, 15 січня 2018 00:25

У деруни ріжуть крабові палички

— Звичні деруни можна урізноманітнити добавками. Я роблю їх із печінкою, крабовими паличками. Якщо готую до приходу гостей, кришу 300 грамів копченого м'яса. Так щоденна страва стає святковою, — каже 43-річна Марина Крисько з Тернополя.

Промиває 250 г яловичої або курячої печінки. Ріже на шматки, смажить на олії та перекручує через м'ясорубку. Тре на тертці 1 кг картоплі й дві цибулини. Додає подрібнену печінку, одне яйце, 1 ст. л. борошна та 1/2 ч. л. солі. Перемішує до однорідності й смажить з обох боків.

— Не менш цікаві на смак деруни з крабовими паличками або плавленим сирком.

Чистить 500 г картоплі, тре на грубій тертці. Додає одне яйце, 2 ст. л. борошна і 1/2 ч. л. солі. Ріже дрібно два зубці часнику та 100 г крабових паличок. Перемішує все разом. Смажить деруни на розігрітій пательні з обох боків до золотистої скоринки.

— Для аромату ріжу пучок кропу або зеленої цибулі.

Зараз ви читаєте новину «У деруни ріжуть крабові палички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути