— Звичні деруни можна урізноманітнити добавками. Я роблю їх із печінкою, крабовими паличками. Якщо готую до приходу гостей, кришу 300 грамів копченого м'яса. Так щоденна страва стає святковою, — каже 43-річна Марина Крисько з Тернополя.
Промиває 250 г яловичої або курячої печінки. Ріже на шматки, смажить на олії та перекручує через м'ясорубку. Тре на тертці 1 кг картоплі й дві цибулини. Додає подрібнену печінку, одне яйце, 1 ст. л. борошна та 1/2 ч. л. солі. Перемішує до однорідності й смажить з обох боків.
— Не менш цікаві на смак деруни з крабовими паличками або плавленим сирком.
Чистить 500 г картоплі, тре на грубій тертці. Додає одне яйце, 2 ст. л. борошна і 1/2 ч. л. солі. Ріже дрібно два зубці часнику та 100 г крабових паличок. Перемішує все разом. Смажить деруни на розігрітій пательні з обох боків до золотистої скоринки.
— Для аромату ріжу пучок кропу або зеленої цибулі.
Коментарі