Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2007 11:12

В Австралії готують ексклюзивну каву з котячих фекалій

В Австралії справжнім цінителям кави пропонують спробувати напій з екскрементів індонезійської кішки, яка називається циветта або лувака. Легенда свідчить, що біля витоків появи цього делікатесу лежить людська лінь: простіше збирати випорожнювання тварин, ніж зерна з кавового дерева.

Боби, що пройшли через травний тракт кішки, збирають у лісі вручну. Спочатку вони схожі на уламки арахісу, надалі їх очищають і злегка підсмажують. Каву, зварену з цих "зерен", в Австралії рекламують як "найрідкіснішу й найексклюзивнішу каву в світі", але ті, у кого більше розуму, ніж грошей, називають її "кавою з котячого лайна".

Одні говорять, що у такого напою смак паленого цукру або шоколаду. А на думку інших, смак грубий і пахне цвіллю. Але у будь-якому випадку, знавці із задоволенням платять 40-50 доларів, щоб випити чашку кави циветти, повідомляє газета The Guardian (переклад сайту ИноПресса).

Зараз ви читаєте новину «В Австралії готують ексклюзивну каву з котячих фекалій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути