20-річна студентка Ірина Сапковська з Рівного пригощає друзів традиційною польською юшкою з пива. Дівчина готує її 10 хв.
— Це наша сімейна страва. Моя бабуся була полячкою і навчила її готувати, — каже Ірина.
Для юшки беруть півлітрову пляшку світлого пива, три сирі яйця та 1 ч. ложку цукру. Для аромату дівчина додає дрібку меленої кориці та гвоздику.
— Четвертину пива з прянощами виливаємо в каструлю. Нехай спершу закипить, — пояснює. — Потім варимо на середньому вогні ще п"ять-сім хвилин. За цей час розтираємо в мисці цукор з трьома сирими жовтками. Доливаємо туди решту напою.
Ірина знімає гаряче пиво з вогню й додає в каструлю яєчну суміш. Ретельно перемішує та посипає посіченим кропом і петрушкою.
— Юшка готова. Її треба їсти одразу. Якщо постоїть, буде не така смачна, — радить Сапковська. — До страви подаю обсмажений білий або чорний хліб. А в миску з пивом добре порізати домашній сир або бринзу.
У юшку з темного пива додають гвоздику.
Коментарі