Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2016 06:15

Українські суші роблять із млинців

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Готовий шоколадний млинець із бананом розрізають на шість рівних частин. Прикрашають змійкою з карамельного сиропу
Готовий шоколадний млинець із бананом розрізають на шість рівних частин. Прикрашають змійкою з карамельного сиропу

— Наші відвідувачі після японських суші з рибою та гострими приправами часто просять щось солодке. Гарячий шоколад або млинці, — каже кухар 25-річний Вадим Мороз із столичного ресторану "Сушия". — Для них ми вигадали український варіант суші — рол-млинчик із солодким домашнім сиром. Це налисники, але трошки делікатніші. Потім дізналися, що подібну страву подають у ресторанах Західної Європи.

Бере склянку молока, борошна, 1 ст. л. цукру-піску і 0,5 ст. л. ванільного. Вбиває яйце та додає 1 ст. л. какао. Вимішує все блендером. Наливає черпак тіста на сковорідку та смажить млинець. Перегортає лопаткою.

— Робимо тонкий млинчик розміром до 30 сантиметрів у діаметрі. Бо якщо буде менший, загортати не зручно.

Готові млинці Вадим складає гіркою, щоб охололи. Тим часом миє та чистить шість бананів. Розрізає вздовж на вісім частин.

— Найкраще підбирати неперестиглий банан. Його краще нарізати. Якщо пожовк усередині й пом'якшав, можна поставити в морозильник на кілька хвилин. Лише потім брати під ніж. У ресторані ми не використовуємо перезрілі фрукти. Якщо ж удома завалявся смачний банан, то чому б не взяти його.

0,5 кг сиру замішує в окремій мисці. Додає 2 ст. л. цукру та дрібку ванілі. Широким ножем накладає начинку на млинець.

— Не слід брати сир одразу з холодильника. Нехай постоїть 10 хвилин у теплі. Тоді стає слухняний, не тягнеться за ножем. Розмащую його рівномірно. На один млинчик іде приблизно повна з верхом ложка сиру. Намащую з одного краю. З протилежного залишаю смужку без сиру. Вздовж млинця викладаю стрічкою нарізаний банан. Потім акуратно та тісно завертаю в рулет.

Готовий млинець розрізає на шість рівних частин, забирає криві краї. Тарілку прикрашає змійкою з карамельного сиропу. В домашніх умовах можна взяти згущене молоко чи мед. Млинці викладає на тарілку, як суші. Зверху поливає сиропом і прикрашає м'ятою.

— Солодкі роли дозволяють різні інтерпретації. У нашому ресторані подають рол-млинці з бананом, полуницею та персиком. До полуниці та персика смажать жовті млинці, без какао. Так смакує краще.

Зараз ви читаєте новину «Українські суші роблять із млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути