понеділок, 06 липня 2020 05:21

У ягідну пастилу додають горіхи

— Сушарку купляла для грибів. Але поки не сезон, роблю у ній фруктову пастилу. По суті, це висушене пюре. Діти його так полюбили, що не просять цукерок. Смокчуть, як льодяники, і я спокійна, що їдять натуральне, — розповідає Інна Болонська, 29 років, із Макарова Київської області.

— Перемелюю по 500 грамів смородини і полуниці. Для густини можна додати банан. Піддон електричної сушарки змащую олією, щоб пастила не прилипала. Викладаю пюре на поверхню рівним шаром і розправляю шпателем. Ставлю у сушарку і вмикаю. За ніч десерт готовий. Коли роблю пастилу з вишень, то додаю ще горіхи й мед, а до малинової — насіння соняшника.

Для яблучної пастили запікаю у духовці цілими 1,5 кілограма плодів сорту Антонівка зі шкіркою. Як розм'якнуть, перетираю крізь сито. Перекладаю пюре в сотейник і варю до густоти. Має тримати форму, коли проводжу ложкою, а не розтікатися. Додаю 2 столові ложки меду, пів чайної ложки кориці. Перемішую. Кладу на піддон і вмикаю сушитися. Готову пастилу ріжу смужками і згортаю у рулон теплою. Зберігаю у закритих контейнерах місяць-два.

Зараз ви читаєте новину «У ягідну пастилу додають горіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути