— Подруг пригощаю тільки домашніми напоями, — каже 33-річна Ярина Ялковська з Києва. — Влітку вдосталь різноманітних ягід і фруктів. Можна робити будь-яку комбінацію. Оригінальний виходить коктейль на шампанському.
Рецепт розрахований на дві порції.
— Мию чотири гілочки м'яти, кладу у високі склянки. У кожну вливаю по 30 мілілітрів лімончело (лимонний лікер. — ГПУ). Можна брати звичайну горілку, але так втратиться оригінальний смак коктейлю. Всипаю по п'ять ягід ожини й малини. Ложкою акуратно розминаю.
Додає кілька кубиків льоду та вливає по склянці сухого ігристого вина.
— Можна брати шампанське будь-якого бренду. Коктейль подаю одразу після приготування. Прикрашаю долькою лимона чи апельсина, подаю з соломинкою. Добре смакує з легкими закусками, — говорить Ярина Ялковська.
Коментарі