61-річний киянин Ігор Косовський готує вітамінний салат, який називає "Мурлет по-королівськи".
— "Мурлет" я вигадав сам, — розповідає Ігор Михайлович. — Усі продукти в ньому корисні.
Для страви купує великі пучки черемші, кропу та кінзи. На ринках в узбеків, які продають східні прянощі, — порцію сушених помідорів. Одна коштує 3 грн.
Через м"ясорубку пропускає зелень та овочі. Червоно-зелену суміш Косовський заправляє олією або вершковим маслом. Витискає сік половинки лимона.
На стіл подає "Мурлет" як салат до м"яса. Також мастить ним відварені й розрізані навпіл яйця. Якщо додати столову ложку приправи в юшку чи борщ — теж вийде дуже смачно.
2 пучки черемші,
2 пучки кропу,
2 пучки кінзи,
1 порція сушених помідорів,
50 г вершкового масла або олії, половинка лимона, сіль
Коментарі