Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 07:45

У рулет з індички додають шпинатну начинку

Автор: www.cook.kitchen-profi.ru
  Рулет з індички спочатку обсмажують на сковорідці, а потім запікають у духовці 30–40 хвилин
Рулет з індички спочатку обсмажують на сковорідці, а потім запікають у духовці 30–40 хвилин

— М'ясо індички не люблю, бо сухе. Але воно ж корисне. Тому придумала, як зробити смачну страву. Печу рулети з індички та шпинату, — каже 37-річна Альбіна Мирвода з Харкова. — З такою начинкою м'ясо буде соковите та зі хрусткою скоринкою.

Миє 600 г філе індички. Нарізує вздовж тонкими шматками. Відбиває молотком. Сипле по 1/3 ч. л. солі та чорного меленого перцю. Ставить на середній вогонь сковороду. Коли нагрілася, наливає 2 ст. л. олії. Чистить три зубчики часнику й вичавлює на сковороду. Додає по дві гілки свіжого розмарину та чебрецю. Перемішує і кладе 200 г шпинату. Вливає 100 мл вершків і смажить на повільному вогні.

— Якщо шпинат дрібний, не треба його різати. А крупний подрібнюю на дві-три частини.

Вмикає духовку на 180°С. Кладе шпинатну начинку на філе та згортає рулетом. Обкачує в борошні. Смажить з усіх боків на сковороді до золотистої скоринки. Перекладає на деко й запікає 30–40 хв. до готовності. Для соусу змішує склянку вершків, 40 мл оливкової олії та нарізає два зубчики часнику.

— Часник краще не душити пресом. У страві мають відчуватися його шматочки.

Додає на кінчику ножа меленого перцю й солі. Перемішує та подає в окремій мисці разом із рулетом. Його виймає з духовки. Нарізає, коли охолоне.

У соус зі смородини наливають коньяк

— На стіл завжди ставлю кілька соусів. Так кожна людина вибере, що любить. А не те, що мусить, — каже Альбіна Мирвода. — Ягідний соус додасть індичці кислинки та соковитості.

Миє 400 г свіжої смородини. Кладе на друшляк, щоб стекла вода. Перекладає їх в емальовану каструлю і засипає 150 г цукру. Миє апельсин і тре на дрібній тертці, щоб зняти цедру. Цитрус розрізує на дві частини. З однієї вичавлює сік і додає до ягід. Присмачує чайною ложкою цедри і ставить каструлю на вогонь, щоб суміш закипіла. Зменшує вогонь і варить 10 хв., помішуючи. Тоді наливає 2 ст. л. коньяку.

— Без спирту соус буде ніякий. Просто кислий. А коньяк посилить аромат і додасть пер­чинки.

Знімає соус із плити та збиває блендером. Коли охолоне, подає на стіл.

Зараз ви читаєте новину «У рулет з індички додають шпинатну начинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути