понеділок, 13 липня 2020 07:51

У лазанью додають червоне вино

Автор: ФОТО З САЙТА LAZANIYA_KLOPOTENKO.COM
  Для лазаньї м’ясо тушкують із селерою і томатним соком. Страву запікають 40–50 хвилин. Прикрашають листками базиліку чи іншою зеленню
Для лазаньї м’ясо тушкують із селерою і томатним соком. Страву запікають 40–50 хвилин. Прикрашають листками базиліку чи іншою зеленню

— Страви домашньої італійської кухні красиві, з насиченим смаком і великими порціями на всю сім'ю. Лазанья — одна з них, — говорить 33-річний Євген Клопотенко, кулінарний експерт із Києва.

— Для соусу бешамель роз­топлюю 100 грамів масла й обсмажую 3 хвилини 100 грамів борошна. Для насиченішого смаку готувати можна й іншим способом. Спершу хвилину підрум'янити борошно в сухому сотейнику, помішуючи, додати масло й довести до однорідності. Цей варіант ризикований, бо борошно може пригоріти. Коли основа соусу готова, вливаю літр молока. Постійно помішую. Варю, доки не загусне. Додаю кілька дрібок солі та чверть чайної ложки мускатного горіха.

Готую соус болоньєзе з нарізаної кубиками цибулини й чотирьох зубчиків часнику. Обсмажую на оливковій олії. Нарізую тонкими скибками два очищених стебла селери. Додаю до решти й трохи підрум'янюю. Вкидаю 900 грамів фаршу асорті. Готую з овочами. Коли м'ясо потемніє, додаю 100 мілілітрів червоного вина й тушкую ще 5 хвилин. Вливаю склянку томатного соку, додаю дрібку солі й перцю. Варю ще 5–10 хвилин.

Змащую маслом прямокутну форму для запікання. Тонким шаром розподіляю соус бешамель по дну. Викладаю листки лазаньї, їх окремо купую. Мають вкрити дно форми. На всю страву їх потрібно 15–16. Третину соусу болоньєзе розподіляю по листах. Додаю соус бешамель. Посипаю 100 грамами натертого твердого сиру. Накриваю листами лазаньї й повторюю складання ще кілька разів, залежно від висоти форми. Останній шар поливаю молочним соусом бешамель і посипаю 70 грамами натертого пармезану. Ставлю у духовку при температурі 180 градусів на 40–50 хвилин до появи рум'яної скоринки. Випікаю на режимі "лазанья". Якщо такого немає, можете готувати з нижнім нагрівом. Щоб утворилася скоринка, за півгодини увімкнути ще й верхній. Готову страву ріжу на порції й подаю до столу з листочками базиліку і свіжозмеленим чорним перцем.

Запіканка зі звичних для нас продуктів — полента на кукурудзяній крупі. З неї зазвичай готують банош.

Для двох порцій промиваю й обсушую вісім курячих стегон. Викладаю на деко, застелене пергаментом. Можна в форму для запікання. Додаю сік із чверті лимона, сіль і перець за смаком. Поливаю 2 столовими ложками олії. Перемішую. Розчавлюю ножем три зубчики часнику і кладу до курки. Запікаю 25–30 хвилин при температурі 190 градусів.

Відокремлюю м'ясо від стегна й ділю на дрібні шматки. Викладаю у форму для запікання. Посипаю 150 грамами консервованої кукурудзи. Нарізую кубиками два-три томати, перець чилі та шість-вісім гілочок петрушки. Додаю до курки.

400 грамів кукурудзяної крупи заливаю водою у пропорції один до чотирьох. Додаю 20 грамів масла і підсолюю за смаком. На середньому вогні доводжу до кипіння. Помішуючи, варю 2–3 хвилини. Готову поленту виливаю у форму, розрівнюю лопаткою.

Зверху викладаю чотири шматки тонко нарізаного масла, щоб вийшла гарна золотава скоринка. Запікаю 15–20 хвилин при температурі 180 градусів.

Зараз ви читаєте новину «У лазанью додають червоне вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути