— Працювати з духовкою не люблю. Занадто клопітно, та й спекотно від неї на кухні. Готую десерти без випічки. Улюблений у нашій сім'ї — торт із малиною й горіхами, — розповідає 25-річна Яна Ковальчук із села Ольгине Херсонської області.
Для приготування горіхово-малинового торта знадобиться 400 г крекеру з маком, півлітра нежирної сметани, склянка цукрової пудри, 200 г малини, дві жмені волоських горіхів, 100 мл води, пачка желатину й півсклянки згущеного молока.
— Спершу заливаю гарячою водою желатин і ретельно розмішую до розчинення. Збиваю сметану з цукром. Коли желатинова вода стає теплою, повільно вливаю її в сметанно-цукрову суміш, помішуючи.
Далі печиво дрібнить на крихту й додає до сметани.
— Окремо товчу качалкою жменю горіхів. Але так, щоб не порох від них лишився, а відчувалися шматочки. Їх теж додаю до суміші. Залишаю все хвилин на 20 настоятися.
Форму для випікання застеляє харчовою плівкою. Це допоможе легко вийняти торт.
— Коли "тісто" настоїться, пересипаю його в форму, зверху вирівнюю й знову вкриваю плівкою. Ставлю до холодильника годин на п'ять — маса має захолонути. Товчу на крихту другу жменю горіхів, що знадобиться для прикрашання.
Через 5–6 год. дістає форму з холодильника, знімає верхню плівку й перевертає торт на тарілку.
— Акуратно змащую його з усіх боків згущеним молоком і викладаю зверху малину. Можна брати абрикоси, сливи, вишні, смородину.
Боки торта обсипає товченими горіхами.
Коментарі