понеділок, 16 вересня 2019 07:06

Торт без випічки роблять із макового крекеру

— Працювати з духовкою не люблю. Занадто клопітно, та й спекотно від неї на кухні. Готую десерти без випічки. Улюблений у нашій сім'ї — торт із малиною й горіхами, — розповідає 25-річна Яна Ковальчук із села Ольгине Херсонської області.

Для приготування горіхово-малинового торта знадобиться 400 г крекеру з маком, півлітра нежирної сметани, склянка цукрової пудри, 200 г малини, дві жмені волоських горіхів, 100 мл води, пачка желатину й півсклянки згущеного молока.

— Спершу заливаю гарячою водою желатин і ретельно розмішую до розчинення. Збиваю сметану з цукром. Коли желатинова вода стає теплою, повільно вливаю її в сметанно-цукрову суміш, помішуючи.

Далі печиво дрібнить на крихту й додає до сметани.

— Окремо товчу качалкою жменю горіхів. Але так, щоб не порох від них лишився, а відчувалися шматочки. Їх теж додаю до суміші. Залишаю все хвилин на 20 настоятися.

Форму для випікання застеляє харчовою плівкою. Це допоможе легко вийняти торт.

— Коли "тісто" настоїться, пересипаю його в форму, зверху вирівнюю й знову вкриваю плівкою. Ставлю до холодильника годин на п'ять — маса має захолонути. Товчу на крихту другу жменю горіхів, що знадобиться для прикрашання.

Через 5–6 год. дістає форму з холодильника, знімає верхню плівку й перевертає торт на тарілку.

— Акуратно змащую його з усіх боків згущеним молоком і викладаю зверху малину. Можна брати абрикоси, сливи, вишні, смородину.

Боки торта обсипає товченими горіхами.

Зараз ви читаєте новину «Торт без випічки роблять із макового крекеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути