— Незвичний і смачний рецепт салату з гарбузом і курячим м'ясом підказала донька. Пішла з подругою в кафе, підгледіла інгредієнти. Каже: "Мамо, у тебе тих гарбузів повно, худобу ними годуєш. А в ресторанах — це екзотика". Відтоді я тру шматок гарбуза на дрібну тертку й додаю всюди — в супи, рагу, — каже Ольга Дмитренко, 58 років, зі Сміли на Черкащині. — Знаю, що він корисний. А буде ще й смачно.
Відварює куряче філе, рве його на шматки. Подрібнює солоний огірок. Солодку синю цибулину та великий болгарський перець нарізує кільцями. А сирий гарбуз натирає на велику тертку.
— Це основа. За бажанням можна додати смажені шампіньйони чи яйця.
— Заправляю салат олією. Змішую по чайній ложці меду, лимонного соку й теж поливаю зверху.
Притрушує сіллю, духмяним перцем, куркумою та кунжутом.
Коментарі