понеділок, 07 січня 2019 07:46

Свинячу рульку маринують у темному пиві

Автор: WWW.VIDPOVIDAY.COM
  На гарнір до рульки подають варену моркву, картоплю, стручкову квасолю, гриби та брюссельську капусту. Підійдуть як свіжі, так і заморожені
На гарнір до рульки подають варену моркву, картоплю, стручкову квасолю, гриби та брюссельську капусту. Підійдуть як свіжі, так і заморожені

— На свята запікаю свинячу рульку. Перед приготуванням натираю спеціями та мариную в темному пиві, — говорить киянка Галина Остап­чук, 53 роки.

Обсмалює, чистить, промиває і обсушує дві свинячі ніжки. Робить на них надрізи у вигляді сітки, прорізаючи тільки верхній шар шкірки. Нашпиговує тонкими шматками моркви і зубками часнику, розрізаними на дві-чотири частини. Змішує 1 ч. л. гірчиці, склянку темного пива, 2 ст. л. олії та 1/2 ч. л. чорного меленого перцю. Натирає цією сумішшю м'ясо.

— До рульки найкраще підходять орегано, куркума та розмарин. Змішую їх по пів чайної ложки.

Загортає кожну ніжку в два шари фольги. Залишає на 3–4 год. маринуватися. Знімає фольгу, кладе рульку в рукав для запікання і щільно зв'язує кінці. Запікає за максимальної температури майже 2–3 години залежно від розміру. Розриває рукав, поливає м'ясо соком, що утворився, і повертає в духовку на 10–15 хв. для утворення скоринки.

— Також рульку можна спочатку приварити, а після — запекти. Від цього м'ясо виходить ніжнішим.

На літр води додаю півлітра соєвого соусу, склянку темного пива, по 5 г кореня імбиру, кориці, мускатного горіха, чорного перцю горошком. Удвічі менше — анісу, лаврового листя, куркуми. Змішую спеції.

Варить рульку 1,5 год. Тоді вмикає духовку на 200°С. М'ясо загортає у фольгу і запікає майже 40 хв. Перші 15 хв. — на максимальному вогні, а потім прикручує газ до 180°С. Для соусу змішує по 1 ст. л. меду та зернистої гірчиці. Додає 2 ст. л. пивного бульйону. Змащує ним готову страву.

— Легше готувати рульку в мультиварці. На це знадобиться приблизно 2–3 години.

Вимочує ніжки в літрі молока 2–3 год. Тоді швидше протушкуються. Промиває, робить глибокі надрізи і нашпиговує двома порізаними на смужки зубчиками часнику. Змішує по 1/2 ч. л. солі й італійських трав. Намащує рульку. Загортає у фольгу і кладе в чашу мультиварки. Вмикає режим "Випічка" на 150 хв. Тоді ріже на порційні шматки.

М'ясо на холодець ніч стоїть у воді

— Холодець із рульки навчила готувати бабуся. Казала, що без нього різдвяний стіл — несвятковий, — говорить Світлана Никончук, 33 роки, з міста Славута Хмельницької області. — Рульки перед приготуванням мають викиснути у воді. Завдяки хрящовій тканині на ніжці, холодець буде твердий, як скеля.

Страва вийде смачніша й ситніша, якщо використовувати різні сорти м'яса. Промиває дві свинячі рульки і замочує на ніч у воді. Тоді зливає її і варить у чистій 8 год. Наприкінці варіння додає 1 ч. л. солі, 12 горошин чорного перцю, три цілі очищені цибулини та 10 зубчиків часнику. Накриває кришкою, щоб холодець настоявся. Проціджує його і розливає по мисках. Розбирає м'ясо руками на шматки і викладає до холодцю. Охолоджує страву 7–8 год. до повного застигання.

Зараз ви читаєте новину «Свинячу рульку маринують у темному пиві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути