четвер, 01 листопада 2007 17:02

Свинину подають із абрикосовим соусом

Добрим стосункам між чоловіком і жінкою сприяють гострі ковбаси й запашний сир, кажуть італійці. Українки домагаються прихильності чоловіків м"ясними ставами і здобою.

— Мій чоловік дуже любить м"ясо смажене або тушковане, — каже киянка Ірина, 35 років. — Додаю більше спецій і прянощів. Але страви не повинні бути занадто гострими.

Щоб випросити в чоловіка грошей на дорогу річ, Ірина готує йому шніцель з абрикосами. Шматки свинини ретельно миє і обсушує серветками. Посипає чорним і білим молотим перцем, сіллю і впродовж хвилини обсмажує на великому вогні з обох боків. Далі смажить на маленькому до готовності.

Соус Ірина готує з чотирьох цибулин і банки консервованих абрикосів. Порізану кружальцями цибулю смажить на смальці, що залишився від м"яса. Вливає до неї сік консервованих абрикосів, трохи м"ясного бульйону, додає 1 ст. л. вершків і 1 ч. л. гірчиці. Щойно рідина випарується на чверть, солить, перчить і додає порізані кружальцями абрикоси. Шніцелі поливає соусом і подає до столу.

— Повечерявши, чоловік ладен виконати всі мої забаганки, — усміхається білявка.

До одруження киянка Анна Сак, 46 років, для свого майбутнього чоловіка Ігоря готувала салати. А нині — прості страви з морепродуктів.

— Наші квартири були поруч. Щоранку приносила Ігореві щось смачне, — згадує. — Найбільше йому подобався салат із лимоном.

Для нього Анна натирає велике солодке яблуко і морквину. Змішує з нарізаними кубиками апельсином і половинкою лимона. Додає горіхи і заправляє медом. Викладає на тарілку гіркою.

— Цей салат їсти треба відразу, поки фрукти не пустили сік, — радить киянка.

Після шніцеля з абрикосами мій чоловік ладен виконати всі забаганки

Тепер Анна готує чоловікові мідії. До свіжоморожених молюсків додає обсмажену цибулю і томати. За 3 хв. солить і перчить, кладе по ложці сметани і майонезу, вичавлює через часничницю зубок часнику. Збризкує мідії соком лимона і тушкує до готовності. Прикрашає зеленню.

— Прикрашаю все зеленню, бо він любить гарно "вбрану" страву, — усміхається Анна. — Якщо подам борщ без гілочки петрушки, кине на мене невдоволений погляд.

Чоловік киянки Любові Хворостини, 23 роки, обожнює салат із крабовими паличками. Жінка дрібно нарізає 300 г крабових паличок, додає два подрібнених яйця і банку консервованої кукурудзи. Заправляє салат жирним майонезом.

— Цього салату Олексій може з"їсти без хліба цілу каструльку, — поправляє окуляри Люба. — Замовляє чи не щодня.

Чернігівчанка Вікторія Гончар, 27 років, "підчепила" свого чоловіка Олександра на тортик. Бавить його солодким і досі.

— Ми з подругою купили великий торт і несли його через парк у гуртожиток, — розказує Віка. — Олександр з приятелем побачили наш торт і вирішили подбати про наші фігури: напросилися у гості. За кілька місяців ми з Олександром одружилися. Заради нього я й готую солодке.

Перед сном Вікторія готує шоколадний коктейль. У чашці води розтоплює плитку чорного шоколаду і вливає у тепле молоко. Доводить до кипіння, дає трохи охолонути і збиває міксером. У склянку додає корицю.

Смажену вермішель заливають бульйоном

Приготувати вечерю для чоловіка за 20 хв. вміє киянка Катерина Ісакова, 54 роки.
— Обоє повертаємося з роботи пізно, голодні і втомлені, — ділиться Ісакова. — Швидко готую вермішель.
У глибокій пательні на великому вогні жінка смажить цибулю з маленькими шматочками м"яса. Для страви згодиться свинина чи курятина. До м"яса ламає довгу вермішель і підсмажує до коричневого кольору. Заливає окропом чи гарячим бульйоном, щоб вода покрила вермішель на палець. Солить, додає приправу для курки і кілька розчавлених зубчиків часнику. Перемішує і накриває кришкою. За 10–15 хв. страву можна подавати на стіл.
— Для швидкої страви краще брати тонку вермішель, — додає Ісакова. — Смаженої вермішелі мій чоловік з"їдає кілька порцій.

Зараз ви читаєте новину «Свинину подають із абрикосовим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути