Добрим стосункам між чоловіком і жінкою сприяють гострі ковбаси й запашний сир, кажуть італійці. Українки домагаються прихильності чоловіків м"ясними ставами і здобою.
— Мій чоловік дуже любить м"ясо смажене або тушковане, — каже киянка Ірина, 35 років. — Додаю більше спецій і прянощів. Але страви не повинні бути занадто гострими.
Щоб випросити в чоловіка грошей на дорогу річ, Ірина готує йому шніцель з абрикосами. Шматки свинини ретельно миє і обсушує серветками. Посипає чорним і білим молотим перцем, сіллю і впродовж хвилини обсмажує на великому вогні з обох боків. Далі смажить на маленькому до готовності.
Соус Ірина готує з чотирьох цибулин і банки консервованих абрикосів. Порізану кружальцями цибулю смажить на смальці, що залишився від м"яса. Вливає до неї сік консервованих абрикосів, трохи м"ясного бульйону, додає 1 ст. л. вершків і 1 ч. л. гірчиці. Щойно рідина випарується на чверть, солить, перчить і додає порізані кружальцями абрикоси. Шніцелі поливає соусом і подає до столу.
— Повечерявши, чоловік ладен виконати всі мої забаганки, — усміхається білявка.
До одруження киянка Анна Сак, 46 років, для свого майбутнього чоловіка Ігоря готувала салати. А нині — прості страви з морепродуктів.
— Наші квартири були поруч. Щоранку приносила Ігореві щось смачне, — згадує. — Найбільше йому подобався салат із лимоном.
Для нього Анна натирає велике солодке яблуко і морквину. Змішує з нарізаними кубиками апельсином і половинкою лимона. Додає горіхи і заправляє медом. Викладає на тарілку гіркою.
— Цей салат їсти треба відразу, поки фрукти не пустили сік, — радить киянка.
Після шніцеля з абрикосами мій чоловік ладен виконати всі забаганки
Тепер Анна готує чоловікові мідії. До свіжоморожених молюсків додає обсмажену цибулю і томати. За 3 хв. солить і перчить, кладе по ложці сметани і майонезу, вичавлює через часничницю зубок часнику. Збризкує мідії соком лимона і тушкує до готовності. Прикрашає зеленню.
— Прикрашаю все зеленню, бо він любить гарно "вбрану" страву, — усміхається Анна. — Якщо подам борщ без гілочки петрушки, кине на мене невдоволений погляд.
Чоловік киянки Любові Хворостини, 23 роки, обожнює салат із крабовими паличками. Жінка дрібно нарізає 300 г крабових паличок, додає два подрібнених яйця і банку консервованої кукурудзи. Заправляє салат жирним майонезом.
— Цього салату Олексій може з"їсти без хліба цілу каструльку, — поправляє окуляри Люба. — Замовляє чи не щодня.
Чернігівчанка Вікторія Гончар, 27 років, "підчепила" свого чоловіка Олександра на тортик. Бавить його солодким і досі.
— Ми з подругою купили великий торт і несли його через парк у гуртожиток, — розказує Віка. — Олександр з приятелем побачили наш торт і вирішили подбати про наші фігури: напросилися у гості. За кілька місяців ми з Олександром одружилися. Заради нього я й готую солодке.
Перед сном Вікторія готує шоколадний коктейль. У чашці води розтоплює плитку чорного шоколаду і вливає у тепле молоко. Доводить до кипіння, дає трохи охолонути і збиває міксером. У склянку додає корицю.
Смажену вермішель заливають бульйоном
Приготувати вечерю для чоловіка за 20 хв. вміє киянка Катерина Ісакова, 54 роки.
— Обоє повертаємося з роботи пізно, голодні і втомлені, — ділиться Ісакова. — Швидко готую вермішель.
У глибокій пательні на великому вогні жінка смажить цибулю з маленькими шматочками м"яса. Для страви згодиться свинина чи курятина. До м"яса ламає довгу вермішель і підсмажує до коричневого кольору. Заливає окропом чи гарячим бульйоном, щоб вода покрила вермішель на палець. Солить, додає приправу для курки і кілька розчавлених зубчиків часнику. Перемішує і накриває кришкою. За 10–15 хв. страву можна подавати на стіл.
— Для швидкої страви краще брати тонку вермішель, — додає Ісакова. — Смаженої вермішелі мій чоловік з"їдає кілька порцій.
Коментарі