Ексклюзиви
Понеділок, 22 грудня 2008 16:12

Сухарики замочують в олії зі шпротів

— Колись такі черги за банкою шпротів вишиковувалися, що страшно згадувати, — каже чернігівка Майя Онікієнко, 58 років. — Бутерброди із ними були неабияким делікатесом. Тепер же роблю зі шпротами салат, але обов"язково із чорним хлібом.

Онікієнко відкриває банку шпротів і зливає в миску олію. Додає туди дві пачки чорних сухариків зі смаком риби або ікри та залишає на 5 хв.

— Якщо шпроти попалися хороші — ціленькі, з ікрою — ріжу на маленькі шматочки. Нецілі  розминаю виделкою.

До шпротів жінка всипає банку консервованої кукурудзи, вичавлює через часничницю кілька зубчиків часнику і перемішує зі 100 г тертого сиру. У салат додає сухарики з олією та змащує майонезом. Прикрашає страву зеленню.

— Салат із сухариками треба відразу подавати до столу, бо вони розм"якнуть і не хрумтітимуть. Як не плануєте його зараз їсти, то й із хлібом зачекайте — додасте перед подачею.

Зараз ви читаєте новину «Сухарики замочують в олії зі шпротів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5021
Голосування Чому президент Зеленський погодився на "формулу Штайнмаєра"?
  • Хоче швидких перемог для себе і не розуміє наслідків для країни
  • Робить це через тиск європейських партнерів
  • Піддався Росії
  • Це зрада і немає, чого обговорювати
  • Ще не все пропало, ситуацію можна виправити
  • Ваш варіант у коментарях
Переглянути
Погода