— Спробувала шоколадку. Спершу звичайний смак. А коли розтанула, у роті так запекло, що води захотілося, — ділиться враженнями про шоколад із перцем 26-річна полтавка Лілія Лукаш. — Навряд чи ще колись захочу.
Два роки тому полтавська фабрика "Полтавакондитер" презентувала нові різновиди шоколаду — із сіллю та перцем. 100-грамова солодка плитка в кондитерських магазинах міста коштує 2,9 грн.
До молочного шоколаду "Домінік" полтавські кондитери додають чорний мелений перець. На упаковці намальовані дві червоні перчини. При виготовлені іншого шоколаду злегка підсолюють какао.
— Із сіллю навіть смачніше. Особливо до кави, — говорить 22-річна Оксана Марченко з Полтави.
Черг за таким шоколадом у місті немає.
— Він для гурманів. Це скоріше подарунковий варіант, — вважає директор магазину "Полтавчанка" Світлана Волох. — Часто люди купують для своїх родичів за кордоном.
Шоколад із сіллю та перцем продають по всій Україні.
— Незначні партії експортуємо за кордон, — розповідає директор із продажу та маркетингу ВАТ "Полтавакондитер" Наталія Таніч. — Найбільше — в Росію, Казахстан, Молдову, Монголію.
Коментарі
1