пʼятниця, 28 січня 2011 02:45

Солені лимони не псуються більше року

— Соленими лимонами покращують смак м'яса, риби, рису. Вичитала про це в інтернеті, — говорить Оксана Нагірна, 35 років. — На дволітрову банку купую кіло лимонів. У миску висипаю кілограм морської солі середнього помолу. Додаю по столовій ложці суміші чорного та червоного меленого перцю, духмяного перцю, сушеного або свіжого тим'яну. Потім чайну ложку фенхелю, дрібку кориці та коріандру. І все добре перемішую.

Вміст спецій можна змінювати за смаком. Лимони слід вимити, розрізати поздовж на чотири частини, не доходячи до кінця. Лимон має розкритися, але триматися купи. У розрізи Оксана насипає густо солі, кладе лавровий лист. На дно банки насипає солі і щільно накладає лимони. Зверху ще раз посипає сіллю з прянощами, струшує.

— Банку на місяць ставлю в холодильник. Сіль розтане, а лимони стануть м'якими й ніжними. Їх можна зберігати цілий рік, а то й довше.

Також солені лимони можна заливати кип'яченою водою розведеною з лимонним соком, додавати оливкову олію. Після того як настоїться, додавати до салатів.

Зараз ви читаєте новину «Солені лимони не псуються більше року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути