Ексклюзиви
Понеділок, 21 жовтня 2019 00:01

Шоколадний лікер готують дві доби

— Шоколад люблю не тільки їсти, а й пити. Особливо з алкоголем. Варю лікер. Він густий і солодкий завдяки згущеному молоку, — розповідає Марія Рафальська, 54 роки, з Острога Рівненської області. — Основа — гіркий чорний шоколад. Найкраще, щоби вміст какао-бобів був 72 відсотки. Це вказано на упаковці.

Тре на дрібній тертці 100-грамову плитку чорного шоколаду. Розтоплює на водяній бані й охолоджує до кімнатної температури. Збиває склянку холодних вершків із 1 ст. л. ванільного цукру. Наливає 380 мл згущеного молока і шоколад. Перемішує та додає 0,5 л горілки. Змішує до однорідної маси.

— Якщо напій вийшов дуже густим, можна розбавити холодною водою. Хто хоче міцніший, можна влити більше горілки — 0,7 літра.

Переливає лікер у пляшку, закриває. Настоює дві доби в темному прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний лікер готують дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 890
Голосування Андрій Шевченко залишить збірну України після Євро-2020?
  • 1) так, разом з італійськими помічниками перейде до "Мілана"
  • 2) ні, захоче зіграти як тренер на Кубку світу-2022
Переглянути
Погода