понеділок, 21 жовтня 2019 00:01

Шоколадний лікер готують дві доби

— Шоколад люблю не тільки їсти, а й пити. Особливо з алкоголем. Варю лікер. Він густий і солодкий завдяки згущеному молоку, — розповідає Марія Рафальська, 54 роки, з Острога Рівненської області. — Основа — гіркий чорний шоколад. Найкраще, щоби вміст какао-бобів був 72 відсотки. Це вказано на упаковці.

Тре на дрібній тертці 100-грамову плитку чорного шоколаду. Розтоплює на водяній бані й охолоджує до кімнатної температури. Збиває склянку холодних вершків із 1 ст. л. ванільного цукру. Наливає 380 мл згущеного молока і шоколад. Перемішує та додає 0,5 л горілки. Змішує до однорідної маси.

— Якщо напій вийшов дуже густим, можна розбавити холодною водою. Хто хоче міцніший, можна влити більше горілки — 0,7 літра.

Переливає лікер у пляшку, закриває. Настоює дві доби в темному прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний лікер готують дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути