— Сливовий ром — мій улюблений напій. Стоять у барі з десяток пляшок цієї наливки, — говорить 44-річна Марія Моргуненко з міста Кобеляки Полтавської області. — Напій ненав'язливо солодкий, із пряним ароматом.
Миє 500 г синіх або жовтих слив. Виймає кісточки і складає м'якоть у бутель. Насипає склянку цукру та 0,5 л горілки. Присмачує трьома бруньками гвоздики та паличкою кориці.
— Для терпкішого присмаку додаю помите сливове листя.
Настоює в темному місці три місяці. Кожні день-два струшує бутель, щоб цукор швидше розчинився. Проціджує напій через два шари марлі та розливає по пляшках. Ставить у погріб або холодильник.
— Можна порізати по 0,5 кілограма яблук і слив. Засипати склянкою цукру, пом'яти і залишити на 3 години. Тоді залити горілкою і додати прянощі. Цей напій треба настоювати місяць.
Коментарі