Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2018 05:06

Сливовий ром настоюють із листям

— Сливовий ром — мій улюблений напій. Стоять у барі з десяток пляшок цієї наливки, — говорить 44-річна Марія Моргуненко з міста Кобеляки Полтавської області. — Напій ненав'язливо солодкий, із пряним ароматом.

Миє 500 г синіх або жовтих слив. Виймає кісточки і складає м'якоть у бутель. Насипає склянку цукру та 0,5 л горілки. Присмачує трьома бруньками гвоздики та паличкою кориці.

— Для терпкішого присмаку додаю помите сливове листя.

Настоює в темному місці три місяці. Кожні день-два струшує бутель, щоб цукор швидше розчинився. Проціджує напій через два шари марлі та розливає по пляшках. Ставить у погріб або холодильник.

— Можна порізати по 0,5 кілограма яблук і слив. Засипати склянкою цукру, пом'яти і залишити на 3 години. Тоді залити горілкою і додати прянощі. Цей напій треба настоювати місяць.

Зараз ви читаєте новину «Сливовий ром настоюють із листям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути